Είκοσι χρόνια, χωρίς κατάκτηση τίτλου, είναι πολλά για τον ΠΑΟΚ και σε αυτήν την αρνητική… παράδοση θέλει να βάλει τέλος, αντιμετωπίζοντας, στον 44ο τελικό Κυπέλλου, τον Παναθηναϊκό (17/2, 17:00, ΕΡΤ). Δεδομένο στο οποίο εστίασαν τόσο ο Απόλλων Τσόχλας, όσο και ο Αντώνης Κόνιαρης, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ομάδας, για το ματς, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα λάβουμε μέρος σε τελικό. Είναι τετριμμένο, αλλά είναι αλήθεια ότι η ομάδα έχει 20 χρόνια να βρεθεί σε αυτή τη θέση και να διεκδικήσει τρόπαιο. Δεν είμαστε το φαβορί, πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που πρέπει και έχουμε πει, μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο», επισήμανε αρχικά, ο Τσόχλας και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να τις δείξουμε αυτές στο γήπεδο και να τις κάνουμε δυνατά σημεία για μας. Όταν συμμετέχεις σε έναν τελικό όλοι είναι στα… κόκκινα, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι και θέλουν να δώσουν το 100%. Θα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αύριο. Όταν συμμετέχεις σε έναν τελικό μετά από 20 χρόνια και έχεις μια ελπίδα να κερδίσεις, νιώθεις μια ευθύνη παραπάνω. Έχουμε μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι».

Ο δεύτερος τη τάξει αρχηγός του «Δικεφάλου», κατέληξε: «Προσωπικά, έχω διφορούμενα συναισθήματα για την αυριανή αναμέτρηση. Πέρα από τη χαρά και την προσμονή, με διακατέχει και μια θλίψη, μια απογοήτευση. Διότι, ακόμη μια χρονιά δεν κάναμε ένα βήμα μπροστά, ως ελληνικό μπάσκετ, ως ελληνικός αθλητισμός, για να διοργανώσουμε και εμείς μια γιορτή, όπως το βλέπουμε στο εξωτερικό, με Final 4 ή Final 8. Για να μπορέσει έτσι να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο, οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μας στηρίζουν τόσα χρόνια. Φυσικά, μιλάω για τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, τους οποίους θα θέλαμε εδώ, χωρίς φασαρίες και παρατράγουδα. Θεωρώ πως κάναμε και βήμα πίσω, καθώς δεν τελείωσε ο ένας ημιτελικός της διοργάνωσης. Μια διοργάνωση στην οποία μιλάμε για τους διαιτητές. Ελπίζω όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το ελληνικό μπάσκετ να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για του χρόνου και γενικά τα επόμενα χρόνια».

Ο Αντώνης Κόνιαρης, με τη σειρά του, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να παίζεις τελικό, ειδικά όταν βρίσκεσαι με την ομάδα σου και μάλιστα όταν χρειάζεται να αγωνιστείς στον τόπο από τον οποίο κατάγεσαι. Χαίρομαι που είμαστε εδώ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα παίζοντας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Απλά, θέλω να κερδίσουμε, αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ο διεθνής γκαρντ, λέγοντας: «Για να χάνει παιχνίδια, έχει αδυναμίες ο Παναθηναϊκός, διαφορετικά θα κέρδιζε συνέχεια. Πάνω σε αυτές θέλουμε να… πατήσουμε, να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο Καλάθης είναι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά δεν είναι μόνος αυτός στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεχωριστό το αυριανό ματς, σε σχέση με άλλα που έχουμε παίξει απέναντι στον αντίπαλό μας. Θα παίξουν ρόλο τα μικρά λάθη, οι λεπτομέρειες. Θέλω να πιστεύω ότι θα φύγουμε νικητές αύριο από το γήπεδο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης