Εμφανώς ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το τελικό θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ επί της Σαραγόσα ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, αφού απέδωσε εύσημα στους παίκτες του για «την προσπάθεια και την συγκέντρωση που έδειξαν», είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα των παιδιών. Θεωρώ σημαντικό κομμάτι το της άμυνας. Όσο και αν δε φαίνεται με τους 78 πόντους που δεχτήκαμε, τα παιδιά έπαιξαν απόψε συγκεντρωμένα, σύμφωνα με όσα είχαμε πει. Ένα κομμάτι της νίκης ανήκει στην άμυνα. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, όπου πηγαίνει, πρέπει να κερδίζει, με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε και στο Champions League. Δε σκεφτόμουν μακροπρόθεσμα, όταν ανέλαβα την ομάδα. Θέλω να μη γιορτάσουμε πολύ την αποψινή νίκη, αυτό είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Θέλω να γιορτάσουμε διπλά το Σάββατο (23/11), με νίκη και επί του Ρεθύμνου».

Κατέληξε ο Χαραλαμπίδης, επισημαίνοντας: «Δεν μπορούμε να βελτιώσουμε σε δυο -τρεις εβδομάδες πολλά πράγματα, στο σημείο που θέλουμε. Δουλεύω με ένα εξαιρετικό γκρουπ συνεργατών, γιατί έτσι βλέπω τους παίκτες μου, ως συνεργάτες. Προσπαθώ να απλοποιήσω το αγωνιστικό κομμάτι, να είναι ξεκάθαρο το τι κάνει ο καθένας. Όταν ευχαριστώ τους παίκτες μου για τη νίκη, τους ευχαριστώ και για το πως προσεγγίζουν την προπόνηση. Χρειαζόμαστε νίκες για να αποδεικνύεται και στα παιδιά ότι πιάνουν τόσο όσα κάνουν».

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν ήταν εύκολη η νίκη. Προέκυψε από την άμυνα και την ενέργειά μας. Ήταν απόψε περιορισμένη η έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Καταφέραμε να επιβάλλουμε από νωρίς τους κανόνες μας στον αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ο σέντερ του ΠΑΟΚ, τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε χρόνο και προπόνηση, για να παρουσιάζουμε πιο σταθερή εικόνα στα παιχνίδια. Επειδή δεν έχουμε χρόνο με τους διπλούς αγώνες, πρέπει να το βρούμε με τα παιδιά και τον κόουτς. Τις τελευταίες εβδομάδες αυτό που άλλαξε στην ομάδα είναι ότι έχουμε περισσότερες αρχές στο παιχνίδι μας, καλύτερη δημιουργία, κυκλοφορία της μπάλας».

«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από εμάς. Με την απόδοσή του κέρδισε δίκαια», ανέφερε, λακωνικά, ο τεχνικός της Σαραγόσα, Πορφίριο Φίσακ. Ο Νικολάς Μρουσίνο, εκπροσωπώντας τους παίκτες της Σαραγόσα, εκτίμησε πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε διότι: «Ήμασταν εμείς αδύναμοι στην άμυνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης