Με τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Basketball Champions League. O ΠΑΟΚ θα κάνει την αρχή υποδεχόμενος την ιταλική Μπρίντιζι (19.00, ΕΡΤ Sports HD) για να ακολουθήσει δύο ώρες μετά ο αγώνας του Περιστερίου Winmasters στο Μαυροβούνιο απέναντι στη Μόρναρ Μπαρ (21.00, ΕΡΤ Sports HD). Το διήμερο θα ολοκληρωθεί για τις ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης με τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην ισπανική Σαν Πάμπλο Μπούργκος (13/11, 19.00).

Ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση, έτσι ώστε να μην υποχρεωθεί για πρώτη φορά στην τετραετή ιστορία της σε πέντε διαδοχικές ήττες. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και αναφερόμενος στην Μπρίντιζι που είναι 3η στο ιταλικό Πρωτάθλημα με απολογισμό 5-2 αλλά ηττήθηκε και στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της στο BCL επεσήμανε: «Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα που έχει πολύ αθλητικούς παίκτες και παίζει ένα αρκετά ελκυστικό μπάσκετ. Οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία που μας χαρακτήρισαν στους δύο πρώτους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδα για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο Απόλλων Τσόχλας δήλωσε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια καλή ιταλική ομάδα, που τρέχει πολύ καλά στο transition και είναι πολύ αθλητική. Για εμάς, είναι ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη νίκη στη διοργάνωση για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».

Με τον «αέρα» της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Περιστέρι Winmasters θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις νίκες και στο BCL αφού προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες. Απέναντί του βρίσκεται μία από τις τρεις ομάδες της διοργάνωσης που έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη. Ο Ηλίας Ζούρος δεν έχει διαθέσιμους για ακόμη ένα παιχνίδι τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Μάικ Μόρισον.

Ο συνεργάτης του τεχνικού των «κυανοκίτρινων» Σάββας Καμπερίδης περιέγραψε την αντίπαλο της ομάδας του: «Η Μόρναρ είναι μια φύση επιθετική ομάδα και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μας ξεγελάει το ρεκόρ της στη διοργάνωση (0-4), γιατί έχει παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια και ένα εντός με την Τενερίφη, που είναι πρωτοπόρος στον όμιλό μας και έχασε στο τελευταίο 2λεπτο του αγώνα». Παράλληλα, σχετικά με αυτά που θα πρέπει να κάνει το Περιστέρι Winmasters επεσήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 40 λεπτά και να καταφέρουμε να διαχειριστούμε τα όποια επιθετικά της ξεσπάσματα, που σίγουρα θα υπάρξουν. Θέλουμε πολύ τη νίκη που θα μας δώσει πλεονέκτημα για τη συνέχεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ένα βήμα προς τους «16» της διοργάνωσης θα προσπαθήσει να κάνει η ΑΕΚ που μετράει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς. Απέναντί της η Σαν Πάμπλο Μπούργκος που είναι στο 2-2 και καθοδηγείται από τον Θαντ ΜακΦάντεν που έπαιξε στο παρελθόν στην ΕΚΟ Basket League (ΠΑΟΚ και Κύμη).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε να συμμετέχουν στην προπόνηση τόσο ο Κέντρικ Ρέι, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, όσο ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος από σήμερα ανήκει στο δυναμικό του. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Μάριο Τσάλμερς.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης