Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια επαγγελματικού μπάσκετ για να υπάρξει μία ομάδα της περιφέρειας στους τελικούς της λίγκας και να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Και αυτός είναι ο Προμηθέας Πάτρας που από το βράδυ της Παρασκευής είναι στους τελικούς της Betshop Basket League.

Μετά από μία συγκλονιστική σε εξέλιξη σειρά με την ΑΕΚ, που κρίθηκε επί της ουσίας στην τελευταία φάση της παράτασης του πέμπτου αγώνα, ο Προμηθέας έχει ραντεβού με την ιστορία του, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα (10/6) ρίχνεται στη μάχη του τίτλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτή της επιτυχίας του Προμηθέα, ο Λεωνίδας Κασελάκης μιλά στο esake.gr και σχολιάζει τόσο την πορεία μέχρι τους τελικούς όσο και τα παιχνίδια που έρχονται.

Ο διεθνής φόργουορντ επέστρεψε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και αποτελεί μέρος της… ελληνικής βάσης του Προμηθέα μαζί με παίκτες όπως ο Νίκος Γκίκας, ο Χρήστος Σαλούστρος, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Δημήτρης Κατσίβελης κ.α.

 «Ήταν συναρπαστικό το παιχνίδι. Όπως και όλη η σειρά ήταν ωραία για τους φιλάθλους. Πολύ ανταγωνιστική. Θεωρώ στο τέλος εμείς δίκαια χαμογελάμε» σχολιάζει ο Κασελάκης που κι αυτός όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικούς της Betshop Basket League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πως διαχειριστήκατε το γεγονός πως βρισκόσασταν 40 λεπτά μακριά από την πρόκριση;

«Το πιστεύαμε από την αρχή της σειράς. Θεωρούσαμε πως είμαστε καλύτεροι από την ΑΕΚ, και το αποδείξαμε αυτό. Έπρεπε όμως να αντιμετωπίσουμε και άλλα πράγματα πέρα από αυτόν καθ’ αυτόν τον αγώνα. Για παράδειγμα δεν είχαμε νικήσει στην έδρα της ΑΕΚ. Όταν όμως έχεις μπροστά σου τη νίκη, πρέπει να είσαι έτοιμος να την κατακτήσεις. Ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα στην παράταση δείχνει το μέταλλο αλλά και την συγκέντρωση που είχαμε».

-Παρουσίασε ο Προμηθέας περισσότερες λύσεις σε αυτή τη σειρά των αγώνων;

«Οι αγώνες είχαν μικρή απόσταση μεταξύ τους. Παίζαμε ανά δύο ημέρες κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Το βάθος στον πάγκο μας βοηθά πολύ. Ο καθένας είναι έτοιμος να δώσει το 100% στην ομάδα. Το αποδείξαμε σε όλη τη σειρά. Και νομίζω πως αυτή ήταν και μία λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά τελικά στην έκβαση της σειράς».

-Πως ετοιμάζεστε πλέον για τους πρώτους τελικούς στην ιστορία της ομάδας, κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ;

«Από σήμερα (σ.σ. Σάββατο) αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί τη σειράς. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι να του… βάλουμε δύσκολα. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που παίζουμε όλη τη χρονιά. Απέναντι σε μία ομάδα που παίζει στην Ευρωλίγκα και είναι από τις καλύτερες ομάδες. Και διψάει γι αυτόν τον τίτλο, γιατί ένα πρωτάθλημα είναι πάντα ένα πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από την απουσία του Ολυμπιακού. Είναι ένα ακόμα τρόπαιο. Από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για να μπορέσουμε έτσι να χτυπήσουμε στις όποιες αδυναμίες του Παναθηναϊκού αλλά κυρίως να το ευχαριστηθούμε».

-Η πρόκριση στους τελικούς είναι σαν… να πήρε το πρωτάθλημα ο Προμηθέας;

«Δεν είναι το ίδιο αυτή τη στιγμή μπασκετικά, η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, είναι σε άλλο επίπεδο. Δεν θεωρώ πως πήραμε πρωτάθλημα με την πρόκριση. Ναι πήραμε μια μεγάλη πρόκριση απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, αλλά το πρωτάθλημα θα το πάρει όποιος φτάσει στις τρεις νίκες. Ο Παναθηναϊκός έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο αλλά και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας στους τελικούς».

-Υπάρχει κάποιο μυστικό για την μέχρι τώρα πορεία του Προμηθέα;

«Θεωρώ, το πώς διαχειριστήκαμε τις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν μέσα στη σεζόν. Έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες στην ομάδα και αυτό βοήθησε ώστε στα δύσκολα να συσπειρωθούμε και να βγάζουμε συνεχώς αντίδραση. Και αυτό ήταν το κλειδί  και μετά από το τρίτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ που η ομάδα δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και η ΑΕΚ επικράτησε δίκαια. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, για το πώς αντιδράσαμε και δείξαμε πως παίζει ο ένας για τον άλλον».

-Και στα δύο παιχνίδια στην Πάτρα το γήπεδο ήταν κατάμεστο και υπήρχε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Αυτό σας δίνει ένα εξτρά κίνητρο;

«Ο Προμηθέας έχει κάνει κάτι που είναι παρά πολύ δύσκολο. Να γεμίζει ένα γήπεδο 5.000 θέσεων και φαντάζομαι κανείς από τους φιλάθλους δε θα πει ‘’είμαι Προμηθέας από μικρό παιδί’’. Κερδίζει τους φιλάθλους με την εικόνα του και με τις πράξεις του. Όλοι πλέον στην Πάτρα ξέρουν πως όταν παίζει ο Προμηθέας θα έρθουν να απολαύσουν μπάσκετ, θέαμα και την ωραία ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γήπεδο. Και στη σειρά με την ΑΕΚ αν εξαιρέσεις ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι -και κατά τη γνώμη που καλώς δεν τιμωρήθηκε η ΑΕΚ δεν μπορεί να τιμωρείς έναν σύλλογο και το μπάσκετ γενικότερα για κάτι τέτοιο- η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Ο Προμηθέας διδάσκει πως μπορούν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων να δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Που είναι χαρά για τον παίκτη, του δίνει το εξτρά κίνητρο την… αδρεναλίνη. Ο αθλητισμός είναι χαρά και το μπάσκετ που μας έχει δώσει τόσες χαρές καλό είναι και να το προστατεύουμε και να το εκτιμάμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης