Προπονητής της χρονιάς στη Basket League ο Μάκης Γιατράς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 17:12
Προπονητής της χρονιάς στη Basket League ο Μάκης Γιατράς

Στα χέρια του Μάκη Γιατρά κατέληξε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Basket League για τη σεζόν 2018-19, με τον κόουτς του Προμηθέα να φτάνει σε αυτήν τη διάκριση, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική πορεία της ομάδας του, η οποία εγινε η πρώτη από την περιφέρεια που φτάνει στους τελικούς.

Ο προπονητής του Προμηθέα έλαβε 10 ψήφους από τους συναδέλφους του και τους αρχηγούς των ομάδων της Α1 (οι προτιμήσεις των οποίων προσμετρώνται με 60% στο τελικό αποτέλεσμα), έναντι πέντε του Ρικ Πιτίνο.

Στη ψηφοφορία των δημοσιογράφων ο Γιατράς πήρε 32 ψήφους και ακολούθησαν ο Ρικ Πιτίνο και ο Αργύρης Πεδουλάκης, που συγκέντρωσαν από 6. Στην ψηφοφορία του κοινού, αντίθετα, πρώτευσε ο Αμερικανός -πρώην πλέον- τεχνικός του Παναθηναϊκού με 355 ψήφους, έναντι 247 του Γιατρά που ήταν δεύτερος.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη χαρά και την περηφάνια μου γι΄ αυτό το βραβείο, όχι μόνο γιατί ψηφίστηκα προπονητής της χρονιάς, αλλά περισσότερο γιατί με εξέλεξαν άνθρωποι που εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ, οι οποίοι είναι κορυφαίοι, ο καθένας στην δουλειά του, και πολλούς από αυτούς τους έχω σαν πρότυπο», τόνισε ο 48χρονος κόουτς για την διάκρισή του και συνέχισε:

«Είναι κορυφαία στιγμή για την μικρή μου καριέρα αυτή η δικαίωση των κόπων, της δουλειάς, όλων αυτών των συναισθημάτων, από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι ένα έξτρα κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια, για να πετύχουμε κι άλλους, μεγαλύτερους στόχους».

Ο Μάκης Γιατράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη βοήθεια των παικτών και των συνεργατών του, ενώ αφιέρωσε το βραβείο του στους προπονητές που εργάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, απ΄όπου άλλωστε ξεκίνησε και ο ίδιος. «Αυτό που θέλω, ειλικρινά, να τονίσω, είναι πως η βράβευση αυτή στο πρόσωπό μου δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές μου, και την ατελείωτη δουλειά όλων των συνεργατών μου.

Αυτοί είναι ο λόγος που η ομάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ και θέλω για άλλη μια φορά να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Τέλος, θα ήθελα ν’ αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους προπονητές που δουλεύουν στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να τους δώσω -αν μου επιτρέπετε- μία συμβουλή: να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους!».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 17:44