Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης σε ηλικία 38 ετών ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο σέντερ του Ρεθύμνου που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό κατέκτησε με τους «πράσινους» την Ευρωλίγκα του 2000 και 4 πρωταθλήματα, ενώ με τους «ερυθρόλευκους» βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2012, ενώ κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα Ελλάδας.

Παράλληλα, πήρε το νταμπλ στο Καζακστάν με την Αστάνα, πρωτάθλημα στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ και στο NBDL με το Αλμπουκερκι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε draft στο NBA από τους Πίστονς, βρέθηκε στους Σιάτλ Σούπερσόνικς και πέρασε από χώρες όπως η Λιθουανία, η Τουρκία, η Ιταλία, Ελβετία και Ρουμανία.

Με την Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, αλλά και επίσης χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση των Εφήβων το 1998.

Η ανάρτησή του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε λιγότερο από ένα μήνα μία ακόμη σεζόν φτάνει στο τέλος της αλλά ταυτόχρονα για μένα τελειώνει ένα μαγικό ταξίδι 21 χρόνων στο χώρο.

Ξέρω ότι θα μου λείψει το μπάσκετ, γιατί είναι ο τρόπος ζωής μου,η καθημερινότητά μου, το ραντεβού με το παρκέ.. Φεύγω όμως γεμάτος ξέροντας ότι έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που συνεργάστηκα, τους συμπαίκτες μου, την οικογένειά μου και όσους ήταν δίπλα μου σε αυτή τη πορεία. Όλα όσα ζήσαμε αποδείχτηκαν πολύτιμες εμπειρίες ζωής που διαμόρφωσαν για πάντα το χαρακτήρα μου.

Το μπάσκετ θα συνεχίσει να είναι κομμάτι του εαυτού μου και της μέρας μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης