Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας αφού προηγουμένως είχε ψευδώς ισχυριστεί ότι μεταφέρει εκρηκτικό μηχανισμό, ανέφερε το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του.

Το περιστατικό σημειώνεται την περίοδο που η Ρωσία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται σε 11 πόλεις, ανάμεσά τους και η Μόσχα και διαρκεί ένα μήνα. Αυτή την περίοδο έχει αυξηθεί η εναέρια κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters αρχικά ότι είδε τον άνδρα αυτόν να είναι πεσμένος στο πάτωμα κοντά σε μια από τις εξόδους τερματικού σταθμού. Τμήμα του αεροδρομίου αποκλείστηκε. Στη συνέχεια ο άνδρας συνελήφθη από τους φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες.

Οι αρχές του Ντομοντέντοβο ανακοίνωσαν ότι ο άνδρας αυτός ισχυρίστηκε ότι φέρει τον μηχανισμό όταν πέρασε από τον έλεγχο ασφαλείας και διευκρίνισαν ότι έπειτα από έλεγχο που του έκαναν δεν διαπιστώθηκε κάποια απειλή και ότι οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί ότι θα διοργανώσει ένα ασφαλές Μουντιάλ και η χώρα ελπίζει να προβάλλει μια εικόνα σταθερότητας. Το όποιο περιστατικό τυχόν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των φιλάθλων απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά από φάρσες για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών στις πόλεις που φιλοξενούν αγώνες Ροστόφ-ον-Ντον και Σαμάρα οδήγησαν σε εκκενώσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων και εμπορικών κέντρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης