Ο ξεχωριστός... κύριος Τομαζέφσκι

Ο ξεχωριστός... κύριος Τομαζέφσκι
Το Μουντιάλ της Ρωσίας αποτελεί την 8η διοργάνωση στην οποία παρευρίσκεται ο ξεχωριστός και ταυτόχρονα άκρως δημοφιλής οπαδός της Γαλλίας, Κλεμάν Τομαζέφσκι. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι Ρώσοι προσφέρουν μέχρι τώρα την καλύτερη φιλοξενία από αυτές που έζησε στις προηγούμενες «περιπέτειές» του με τους «τρικολόρ», αλλά δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία του!

Στη Μόσχα εν όψει του τελευταίου αγώνα της Γαλλίας στη φάση των ομίλων με τη Δανία (26/06), ο συνταξιούχος, ο οποίος εμφανίζεται με τη γαλλική φανέλα που φέρει το όνομα με το οποίο έχει γίνει διάσημος στη χώρα του «Clement d'Antibes», παρακολούθησε τον 253ο αγώνα των «Les Bleus» στο Εκατέρινμπουργκ την περασμένη Πέμπτη κόντρα στο Περού (1-0).

Η μνήμη του γυρίζει πίσω στο 1982, όταν πήρε τη θέση ενός φίλου του σε ταξίδι στην Ισπανία για να παρακολουθήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Στο Μπιλμπάο, Γαλλία-Αγγλία και χάσαμε 1-3. Και νομίζω ότι εκεί ήταν το μέρος που "κόλλησα το μικρόβιο"» δήλωσε στο Reuters ο πιο «πιστός» οπαδός της Γαλλίας.

Αυτό που αγαπούσε ήταν η ατμόσφαιρα, η καλή διάθεση ανάμεσα στους Γάλλους και τους Άγγλους οπαδούς, κάτι που σύμφωνα με τα λόγια του έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσει τα ταξίδια του από τότε.

Ο «Clement d'Antibes», ο οποίος ζει κοντά στη Νίκαια, στην Κυανή Ακτή, είναι αρκετά δημοφιλής, με εμφανίσεις στην τηλεόραση και στις εφημερίδες. Έχει τη δική του ιστοσελίδα και έχει γίνει η «μασκότ» του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ντιντιέ Ντεσάμπ, και των διεθνών.

Ο συνταξιούχος νοσοκόμος-ορθοπαιδικός και παππούς κάνει λεπτομερή σχέδια για τα Παγκόσμια Κύπελλα αρκετά χρόνια πριν από κάθε τουρνουά. Ο σωστός προγραμματισμός τού επέτρεψε να περιορίσει τα έξοδα διαμονής του σε 360 ευρώ για 34 ημέρες στη Ρωσία. Έκλεισε με άλλους 15 ανθρώπους και πληρώνει μόλις τέσσερα ευρώ κάθε νύχτα για έναν ξενώνα νεότητας στη Μόσχα.

Μέχρι τώρα, η αγαπημένη του χώρα ήταν η Νότια Κορέα, όπως είπε ο ίδιος, εγκωμιάζοντας τη φιλοξενία της. Αλλά οι Ρώσοι, κατά τη γνώμη του, έχουν ξεπεράσει τους Κορεάτες με την επιθυμία τους να βοηθήσουν έναν 70χρονο που μιλάει απλώς μια λέξη οποιασδήποτε γλώσσας εκτός της γαλλικής.

«Νομίζω ότι η Νότια Κορέα θα πέσει στη δεύτερη (σ.σ.: θέση) και η Ρωσία θα πάει στην πρώτη» υποστήριξε και συνέχισε: «Είναι απίστευτο, ρωτώ κάτι και οι άνθρωποι μου απαντούν αμέσως. Η καλοσύνη τους είναι απίστευτη».

Οι οπαδοί των κοινωνικών μέσων μπορούν να τον εντοπίσουν στη Ρωσία. Ωστόσο, αναγκάστηκε να ταξιδέψει εκεί χωρίς το εξίσου διάσημο κατοικίδιό του, τον Μπαλτάζαρ, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία δεν θα τον δέχονταν με ένα κόκερ σπάνιελ - το σύμβολο της γαλλικής αθλητικής υπερηφάνειας.

Ενώ το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Κατάρ, ο ίδιος θα προτιμούσε να περάσει περισσότερο χρόνο με τα τρία εγγόνια του: «Αυτό είναι το όγδοο και τελευταίο μου Μουντιάλ» είπε και κατέληξε: «Ελπίζω, λοιπόν, να έχει και χαρούμενο τέλος, στη συνέχεια επιστροφή στη Γαλλία».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018, 09:56