Αφρική: Χωρίς ομάδα στη φάση των «16» για πρώτη φορά μετά το 1982

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 11:30
Αφρική: Χωρίς ομάδα στη φάση των «16» για πρώτη φορά μετά το 1982
Η Αφρική, μετά και τον αποκλεισμό της Σενεγάλης, δεν θα έχει εκπρόσωπο στη φάση νοκ άουτ του Μουντιάλ της Ρωσίας. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1982, 36 χρόνια μετά. Τότε στην Ισπανία, ο... παράξενος αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας στερούσε από την Αλγερία την πρόκριση από τη δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Καμερούν είχε επίσης αποκλειστεί χωρίς να χάσει, εξαιτίας της διαφοράς γκολ με την Ιταλία, αργότερα πρωταθλήτρια.

Το 1986 ήταν το Μαρόκο που έφτασε στη φάση νοκ άουτ, χάνοντας με ένα... γκολ από τον Λόταρ Ματέους στον αξέχαστο τερματοφύλακα Εζάκι Μπάντου.

Το 1990, το υπέροχο Καμερούν του Ροζέ Μιλά... χάιδεψε τα ημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε από την Αγγλία των Λίνεκερ και Γκασκόιν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994, η Νιγηρία προχώρησε στη δεύτερη φάση και στη Γαλλία το 1998 οι Νιγηριανοί έφθασαν έως τους «16».

Το 2002, μια μεγάλη Σενεγάλη νίκησε στον εναρκτήριο αγώνα τη Γαλλία του Ζιντάν και προχώρησε στον... προθάλαμο των ημιτελικών, σταματώντας μπροστά στην Τουρκία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Γκάνα ήταν εκπρόσωπος της Αφρικής στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία, όπου υπέκυψε στην ισχυρή Βραζιλία του Ρονάλντο με 3-0.

Το 2010 η Αφρική με εκπρόσωπο την Γκάνα προσπάθησε να φθάσει στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τη σταμάτησε η Ουρουγουάη.

Η ανάπτυξη του αφρικανικού ποδοσφαίρου δεν σταμάτησε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη Βραζιλία το 2014, η Αφρική κατόρθωσε να... τοποθετήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο ομάδες στη φάση των «16», Αλγερία και Νιγηρία.

Η απουσία της Αφρικής από τη συνέχεια του Μουντιάλ της Ρωσίας σίγουρα είναι ένα βήμα προς τα πίσω για το ποδόσφαιρό της. Η Αίγυπτος είχε την ατυχία να έχει τραυματία τον Σαλάχ, το Μαρόκο στάθηκε άτυχο, δείχνοντας ενάντια στην Ισπανία το επίπεδό του, η Τυνησία σχεδόν απογοήτευσε, η Νιγηρία και η Σενεγάλη έπαιξαν καλά αλλά όχι αρκετά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 11:31