Δριμύ κατηγορώ από τα μέλη της Εθνικής Κροατίας: «Η χώρα μας διοικείται από εγκληματική οργάνωση»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 19:28
Δριμύ κατηγορώ από τα μέλη της Εθνικής Κροατίας: «Η χώρα μας διοικείται από εγκληματική οργάνωση»
Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Κροατίας πέτυχαν έναν πραγματικό άθλο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπου έφτασαν μία ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, χάνοντας την τελευταία στιγμή την πρωτιά, μετά την ήττα τους με 4-2 από τη Γαλλία στον μεγάλο τελικό.

Τα μέλη της «χρβάτσκα» έδωσαν μεγάλη χαρά τους συμπατριώτες τους, ωστόσο δεν ξεχνούν ότι oι τελευταίοι περνάνε δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητά τους, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Μη θέλοντας λοιπόν, η «χρυσόσκονη» από τη μεγάλη επιτυχία τους στα γήπεδα της Ρωσίας να καλύψει τα πραγματικά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όλα τα μέλη της Εθνικής Κροατίας με επιστολή τους αποφάσισαν να κατακεραυνώσουν το πολιτικό σύστημα στην χώρα τους, υποδεικνύοντας τους πολιτικούς αλλά και τις αρχές τους ως υπευθύνους για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα τους.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν πως αυτοί δεν είναι δεκτοί στα αποδυτήρια και τους κύκλους της ομάδας, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί τους δεν πρέπει να καπηλευτούν την επιτυχία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο για προσωπική τους προβολή.

Θα δωρίσουν τα πριμ για τη δεύτερη θέση αξιάς 25 εκατ. ευρώ σε ιδρύματα για παιδιά!

Μεταξύ άλλων στην μακροσκελής επιστολή την οποία υπογράφουν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ζλάτκο Ντάλιτς, οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό τιμ της εθνικής Κροατίας κάνουν γνωστή την απόφασή τους να δωρίσουν όλα (!) τα χρήματα που κέρδισαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που ανέρχονται στα 25 εκατ. ευρω σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά.

Αναλυτικά κάποια αποσπάσματα της επιστολής:

«Η Κροατία είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι μέλη μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική. Η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που σύντομα θα είναι ανυπόφορη.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε από τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών που έχουν οδηγήσει τους κατοίκους στη μιζέρια, τη φτώχεια και την απελπισία, να μείνουν μακριά από την εθνική ομάδα. Δεν είστε καλοδεχούμενοι στα αποδυτήρια, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να έχουμε κάποια χειραψία μαζί σας.

Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφασή μας και να μην φορέσετε τις ποδοσφαιρικές μας φανέλες, αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την δική σας προβολή. Αν το κάνετε θα είναι σαν να υποβαθμίζετε την αξία της δουλειά μας και τα επιτεύγματά μας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το τεχνικό τιμ ενημερώνουμε πως όλα τα χρήματα από το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Έτσι θα χρηματοδοτηθούν οι καλοκαιρινές τους διακοπές, για παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική θάλασσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε.

Βρίσκονται στην καρδιά και τις σκέψεις μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 20:12