Tα… σχέδια του Κριστιάνο Ρονάλντο χάλασε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα στο παιχνίδι της Πορτογαλίας με το Ιράν. Ο άσος της Μπεσίκτας με γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στερήσει από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να κυνηγήσει ένα μοναδικό ρεκόρ.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πετύχει τέσσερα γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντιάλ, όντας ο μοναδικός σκόρερ της ομάδας του. Αν ο CR7 κατάφερνε και στο παιχνίδι με το Ιράν να είναι ο μοναδικός παίκτης που θα σκόραρε ή η Πορτογαλία δεν πετύχαινε κάποιο γκολ, τότε θα έμπαινε σε ένα πολύ… πριβέ γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ιστορία των παγκοσμίων Κυπέλλων μόνο 10 παίκτες έχουν καταφέρει να πετύχουν όλα τα τέρματα της ομάδας τους και μόλις δύο έχουν σημειώσει τρία γκολ, στη φάση των ομίλων. Δηλαδή ο Ρονάλντο έχασε την ευκαιρία να γίνει πρώτος στη λίστα.

Η λίστα με τους σκόρερ που έχουν πετύχει όλα τα τέρματα της ομάδα τους στη φάση των ομίλων σε ένα Μουντιάλ, έχοντας όμως σκοράρει περισσότερα από 2 τέρματα:

2014 Ένερ Βαλένσια Ισημερινός 3
1986 Γκάρι Λίνεκερ Αγγλία 3
2010 Γκιάν Γκάνα 2
2010 Σάμουελ Ετο Καμερούν 2
2006 Μπάρτος Μπορσάτσκι Πολωνία 2
1982 Αντονίν Πανένκα Τσεχοσλοβακία 2
1982 Τζέρι Άρμστρονγκ Βόρεια Ιρλανδία 2
1974 Χρίστο Μπόνεφ Βουλγαρία 2
1970 Λάντισλαβ Πέτρας Τσεχοσλοβακία 2
1966 Ρουμπέν Μάρκος Χιλή 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης