Ένα γκολ του Σαμουέλ Ουμτιτί έφτανε και… περίσσευε στη Γαλλία, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι «τρικολόρ», με κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της Μπαρτσελόνα στο 51′, επιβλήθηκαν με 1-0 του Βελγίου, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη, κι έτσι έκλεισαν θέση για το μεγάλο παιχνίδι στο «Λουζνίκι».
Ως εκ τούτου η ομάδα του Ντεσάν, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και 12 μετά την τελευταία της συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι έτοιμη να διεκδικήσει την κούπα την Κυριακή (18.00) απέναντι στον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία.
Στον αντίποδα το Βέλγιο, που μετά τις 5 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση εν τέλει βρήκε τον… μάστορά του στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του έτερου ζευγαριού, στον μικρό τελικό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (17.00).

Το γκολ του Ουμτιτί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας ήταν αναμενόμενα έντονος, με πολύ τρέξιμο και πάθος από το πρώτο σφύριγμα του Κούνια.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δικό τους το πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο έχασαν ευκαιρίες με το διαγώνιο σουτ του Αζάρ στο 15΄ (μόλις άουτ) και το 19΄ (απέκρουσε ο Βαράν), ενώ στο 22΄ ο προωθημένος Αλντερβάιρελντ ανάγκασε τον Λορίς σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στη δεξιά γωνία του, στο σουτ που επιχείρησε.

Από εκεί και ύστερα όμως οι «μπλε» ανέβασαν στροφές και έχασαν τρεις ευκαιρίες με τον Ζιρού, ο οποίος στο 23′ είδε την κεφαλιά του να μη βρίσκει στόχο και τα σουτ του στο 31′ και 34′ να μην καταλήγουν σε γκολ.

Οι Γάλλοι πάντως είχαν ακόμη μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 39΄ ο Εμπαπέ έβγαλε την κάθετη στον Παβάρ, εκείνος σούταρε και ο Κουρτουά απέκρουσε υπέροχα σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Ντεσάμπ ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και είδαν την προσπάθειά τους να ανταμείβεται μόλις στο 51ο λεπτό: ο Γκριζμάν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ουμτιτί πήγε με δύναμη στο άλμα στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον ψηλότερό του Φελαϊνί και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στο 27ο γκολ του Μουντιάλ 2018 που σημειώθηκε από αμυντικό.

O Oυμτιτί μόλις έχει σκοράρει το γκολ που εν τέλει έκρινε την τύχη του πρώτου ημιτελικού
Το Βέλγιο σάστισε, αλλά όταν συνήλθε πήρε την κατοχή της μπάλας και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Φελαϊνί στο 65΄, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στη συνέχεια ο Μαρτίνεθ έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μέρτενς και Καράσκο, όμως οι καλά οργανωμένοι Γάλλοι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, με τον Λορίς πάντως να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο μακρινό σουτ του Βίτσελ στο 81΄, στην τελευταία ευκαιρία των Βέλγων να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87΄ Καντέ, 90΄+3 Εμπαπέ – 64΄ Ε. Αζάρ, 71΄ Αλντερβάιρελντ, 90΄+4 Βερτόνγκεν

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86΄ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85΄ Νζονζί)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (80΄ Καράσκο), Ντεμπελέ (60΄ Μέρτενς), Τσαντλί (90΄+1 Μπατσουαγί), Ντε Μπράιν, Ε. Αζάρ, Λουκάκου


Οι καλύτερες φάσεις του ημιτελικού


 


 
 
 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στα επίσημα του γηπέδου της Αγίας Πετρούπολης
Η πορεία της Γαλλίας στο Μουντιάλ

Η πορεία του Βελγίου στο Μουντιάλ

H παλιά δόξα της Γαλλίας και βοηθός του προπονητή του Βελγίου, Τιερί Ανρί είναι από τα πρόσωπα του αγώνα καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που εργάζεται αντιμετωπίζει την ομάδα της πατρίδας του

 


 
 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης