Αν και ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει αναμφίβολα «κλέψει την παράσταση» από πλευράς Γαλλίας στο Μουντιάλ, ουδείς αμφισβητεί τον ηγετικό ρόλο που έχει δώσει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο 27χρονος επιθετικός δέχθηκε σκληρή κριτική πριν την έναρξη της διοργάνωσης από μερίδα των γαλλικών ΜΜΕ, που ουσιαστικά τον κατηγορούσαν ότι έχει επιβάλει τους δικούς του κανόνες στην εθνική, όμως η πορεία των «τρικολόρ» ως τον τελικό της Κυριακής (15/7) και η δική του συμβολή τον δικαιώνουν απόλυτα. Ιδιαίτερα το γεγονός ότι «θυσίασε» την επιθετική του παραγωγή, προκειμένου να αναλάβει έναν πιο επιτελικό ρόλο στο 4-2-3-1 του Ντεσάμπ, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του Γκριεζμάν να «θυσιαστεί» για το καλό της ομάδας.

«Όταν βγήκα πρώτος σκόρερ (σ.σ. στο EURO 2016) χάσαμε, οπότε είπα να βάλω λιγότερα γκολ, μήπως κερδίσουμε», είπε χαριτολογώντας ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ίστρα, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο της εθνικής Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το παιχνίδι μου αλλάζει, είμαι περισσότερο για να δίνω ρυθμό, να κρατάω τη μπάλα ή να επιταχύνω. Αν σκοράρω, ακόμη καλύτερα, αλλά είμαι περισσότερο ένας παίκτης που σκέφτεται την ομάδα», συμπλήρωσε πιο… σοβαρά ο Αντουάν Γκριζμάν, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα δίνει κάποιες οδηγίες στους συμπαίκτες του, αλλά μόνο για το αμυντικό κομμάτι. «Έχω την τύχη να δουλεύω με τον καλύτερο αμυντικά προπονητή (σ.σ. εννοεί τον προπονητή του στην Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε), βλέπω πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθώ να τους τα εξηγώ, όπως κι εκείνοι μπορούν να με μάθουν κάποια επιθετικά τρικ».

Ο Γκριεζμάν είπε ακόμη ότι μία νίκη στον τελικό μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ίδιου και των συμπαικτών του, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό δεν βρίσκεται ακόμη στο μυαλό του. «Παραμένω ο ίδιος. Παίζω (σ.σ. το βιντεοπαιχνίδι) Fornite όλη μέρα, πίνω το μάτε μου και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος απάντησε και στον τερματοφύλακα της εθνικής Βελγίου, Τιμπό Κουρτουά, που μετά τον ημιτελικό κατηγόρησε τη Γαλλία ότι παίζει αντιποδόσφαιρο.

«Ο Κουρτουά έχει παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου έγινε πρωταθλητής Ισπανίας. Και η Τσέλσι, πιστεύετε ότι παίζει σαν την Μπαρτσελόνα; Οχι! Δεν μας νοιάζει ο τρόπος, το πώς θα κερδίσουμε. Κερδίσαμε!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης