Η FIFA σκέφτεται να τιμωρήσει Σακίρι και Τσάκα

Η FIFA σκέφτεται να τιμωρήσει Σακίρι και Τσάκα
Πολλές συζητήσεις έχει ανοίξει ο πανηγυρισμός του Σακίρι με τον «αλβανικό αετό», στη νίκη των Ελβετών επί της Σερβίας. Ήδη η FIFA, η οποία απαγορεύει τη χρησιμοποίηση του ποδοσφαίρου για πολιτική, εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει δράση, προχωρώντας ακόμα και σε τιμωρίες.

«Νομίζω ότι ήταν απλώς συγκίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γκολ, τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε άλλο γι αυτό τώρα», είπε ο Σερντάν Σακίρι, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους.

Ο Γκρανίτ Τσάκα, έτερος της εθνικής Ελβετίας που γεννήθηκε από οικογένεια Κοσοβάρων και πανηγύρισε ανάλογα, τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν με ένοιαζε ο αντίπαλος. Ήταν για το λαό μου που με στήριξαν πάντα, για τη χώρα μου, για τους γονείς μου» .

Το Κόσοβο, η πρώην σερβική επαρχία με πλειοψηφία Αλβανών, είναι ανεξάρτητη από το 2008, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τη Σερβία. Τις ώρες που κύλησαν μετά το παιχνίδι, δημιουργήθηκε μεγάλος προβληματισμός, αφού υπήρξε και συνέχεια.

Με μία φωτογραφία ο Λιχτστάινερ, ο αρχηγός της Ελβετίας που δεν έχει καμία προέλευση στο Κόσοβο, έκανε με την σειρά τη ίδια χειρονομία. «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018, 19:39