Ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του τελικού ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατία, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κι έκανε έναν απολογισμό για το Μουντιάλ, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο της ιστορίας.
«Μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα ότι πρόκειται για το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία. Το ποδόσφαιρο ήταν ο πρωταγωνιστής κι αυτό ήταν η επιτυχία του τουρνουά. Το ποδόσφαιρο… επέστρεψε στη FIFA και η FIFA επέστρεψε στο ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, όλους τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για τη Ρωσία: «Η Ρωσία έγινε χώρα του ποδοσφαίρου. Ευχαριστούμε τη Ρωσία, τη ρωσική κυβέρνηση, τον πρόεδρο Πούτιν, όλους τους ανθρώπους και τους εθελοντές, που ήταν το χαμόγελο και η καρδιά της διοργάνωσης».

Τέλος, ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στους φιλάθλους: «Είδαμε κόσμο από την Κολομβία, από το Περού, το Μεξικό, την Αργεντινή, το Ιράν, την Πολωνία. Τους ευχαριστούμε όλους, ιδιαίτερα τους Σενεγαλέζους και τους Γιαπωνέζους που καθάρισαν το γήπεδο και έδειξαν φιλικό πνεύμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης