Μουντιάλ: Κανένα θετικό δείγμα σε 2.700 ελέγχους ντόπινγκ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 17:59
Μουντιάλ: Κανένα θετικό δείγμα σε 2.700 ελέγχους ντόπινγκ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής
Περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι ντόπινγκ πραγματοποιήθηκαν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία και δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης σε αυτό το στάδιο,  όπως ανακοινώθηκε από τη FIFA την Παρασκευή στη Μόσχα σε συνέντευξη Τύπου.

«Κάθε συμμετέχων παίκτης υποβλήθηκε σε τουλάχιστον έναν έλεγχο, μερικοί σε περισσότερες», δήλωσε ο υπεύθυνος διοργανώσεων της FIFA Κόλιν Σμιθ και πρόσθεσε: «Υπάρχει επίσης έλεγχος σε τουλάχιστον τέσσερις παίκτες για κάθε αγώνα και τα δείγματα στη συνέχεια αποστέλλονται για εξέταση σε εργαστήριο στην Ελβετία, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία παραβίαση τυ κώδικα αντιντόπινγκ σε αυτό το στάδιο».

Ο ίδιος έκανε αναφορά σε ένα «πολύ ολοκληρωμένο πρόγραμμα» αντιντόπινγκ, για το οποίο είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη διαδικασία που ακολουθεί το σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Αλεξέι Σορόκιν, που ρωτήθηκε σχετικά με τις επιτυχίες της ρωσικής ομάδας η οποία κατάφερε με δύο νίκες να περάσει στη φάση των «16», είπε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα η οποία έφθασε στους «16» και ήδη τα μέλη της έχουν υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ αρκετές φορές. Είμαστε χαρούμενοι για την πορεία της και δεν αποτελεί έκπληξη για μας γιατί προετοιμάζεται μήνες τώρα για την διοργάνωση και υπάρχουν μεγάλα κίνητρα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 18:03