Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την περιπέτειά του στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο το Ιράν.
Η ομάδα του Κεϊρόζ, με βασικούς τους τρεις… Έλληνες (τον Μασούντ της ΑΕΚ και τους Ανσαριφάλντ και Χατζισαφί του Ολυμπιακού), κατάφερε χάρη σε αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων να επικρατήσει με 1-0 του Μαρόκου.

Το Μαρόκο ξεκίνησε πιο δυνατά και πίεσε το Ιράν, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του να παρουσιάζεται στο 19΄, όταν σε σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή του Ιράν οι παίκτες του δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τελευταίο τον Μπενατιά να κάνει το σουτ και να απομακρύνει με το πόδι ο τερματοφύλακας Μπεϊρανβάντ.
Η ομάδα του Κεϊρόζ ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια και βγήκε επικίνδυνα μπροστά στο 21΄με τον Ανσαριφάρντ από αριστερά, αλλά κλείστηκε και δεν κατάφερε να κάνει το σουτ ή να δώσει τελική πάσα.
Την καλύτερη στιγμή τους όμως είχαν οι Ιρανοί στο 43΄, όταν έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, τροφοδοτήθηκε ο Αζμούν που πλάσαρε χωρίς ισορροπία τον Ελ Κατζουί, ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε ακόμη πιο… φλύαρο για τις δύο ομάδες που δυσκολεύονταν να φθάσουν στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 82΄ δυνατό σουτ του Ζιγιέκ έδιωξε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ, για να φθάσουμε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Μπουχαντούζ στο πρώτο δοκάρι βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του.
Κίτρινες: 34΄ Ελ Αχμαντί / 10΄ Μασούντ, 47΄ Αλιρεζά, 90΄+2 Ανσαριφάρντ
Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρντ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Μπενατιά, Σαΐς, Ζίγιεκ, Ελ Αχμαντί, Ελ Κααμπί (77΄ Μπουχαντούζ), Μπελχαντά, Μπουσουφά, Νιτρεντίν Άμραμπατ (76΄ Σοφιάν Άμραμπατ), Χαρίτ (82΄ Ντα Κόστα).

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Μασούντ (69΄ Ταρεμί), Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Εμπραχίμι (79΄ Μονταζερί), Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά (84΄ Γκόντος), Αζμούν


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης