Ψυχραιμία και σύνεση ζήτησε από τους παίκτες του ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μετά τη θριαμβευτική πρόκριση του Βελγίου στη φάση των «16». Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, άφησαν δεύτερους τους Άγγλους και θα παίξουν για μια θέση στα προημιτελικά με αντίπαλο την Ιαπωνία, αλλά ο Ισπανός εκλέκτορας παρέμεινε προσγειωμένος.

«Η νίκη είναι συνέπεια μιας πολύ καλής απόδοσης. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις το ιδανικό σενάριο, είδατε ότι μεγάλα έθνη έχουν ήδη αποκλειστεί. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, είμαστε μια ισχυρότερη ομάδα από ό,τι ήμασταν πριν από το παιχνίδι. Αντιμετωπίζοντας την Ιαπωνία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό», δήλωσε ο Μαρτίνεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομόλογός του στον πάγκο των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είχαν (σ.σ. το Βέλγιο) καλύτερο έλεγχο της κατοχής κατά περιόδους. Ήταν μια καλή δοκιμή. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά ο νοκ άουτ αγώνας είναι ο μεγαλύτερος της δεκαετίας για εμάς, οπότε έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι οι βασικοί παίκτες μας προφυλάχθηκαν. Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν απόψε έδωσαν τα πάντα. Όλοι έχουν δει το επίπεδο στο οποίο παίζουμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε».

Ο MVP της συνάντησης, Αντνάν Γιανουζάι, είπε: «Ξέραμε ότι τη διαφορά θα έκανε μια λεπτομέρεια. Θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε (ο σκόρερ), είμαι χαρούμενος που ήμουν εγώ στο τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης