Μόνο ένας παίκτης θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να πετύχει νταμπλ! Ο Λούκα Μόντριτς ή ο Ραφαέλ Βαράν θα γίνει ο ένατος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο την ίδια χρονιά με το Champions League (πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών), έχοντας αγωνιστεί και στους δύο τελικούς;

Ο Κροάτης μέσος και ο Γάλλος αμυντικός, αμφότεροι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτριας του Champions League 2017/18, θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην ελίτ των οκτώ παικτών που το έχουν πετύχει έως τώρα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Γάλλος, αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ. Παίκτες, που όχι μονάχα συμμετείχαν στην ομάδα, αλλά και αγωνίστηκαν στους δύο τελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Σάμι Κεντρίρα πριν από τέσσερα χρόνια πανηγύρισε τον παγκόσμιο τίτλο με τη Γερμανία στη Βραζιλία αλλά και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια χρονιά, όμως δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2014. Επίσης, ο Ματέο Κόβασιτς, που συνεχίζει την προσπάθειά του με την Κροατία στη Ρωσία, ήταν αναπληρωματικός και δεν αγωνίστηκε στον τελικό UCL του Κιέβου.

Οι οκτώ παίκτες που έχουν κατακτήσει την ίδια χρονιά Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών) και Μουντιάλ:

1974: Ζεπ Μάγιερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς Γκέοργκ Σβαρτζενμπεκ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκέρντ Μίλερ, Ούλι Χένες (Μπάγερν Μονάχου και Δυτική Γερμανία)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1998: Κριστιάν Καρεμπέ (Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλλία)

2002: Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης και Βραζιλία).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης