Μπιάνκι: «Άξια στον τελικό η Κροατία, φαβορί η Γαλλία»

Μπιάνκι: «Άξια στον τελικό η Κροατία, φαβορί η Γαλλία»
Τη δίκαιη συμμετοχή της Κροατίας στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας σημειώνει με άρθρο του στην εφημερίδα της Αργεντινής «Clarin» o Κάρλος Μπιάνκι.

«Η Κροατία, παρόλο που έπαιξε τρεις παρατάσεις, κατέληξε να τρέχει περισσότερο από έναν αντίπαλο που δεν είχε χαρακτήρα. Η Αγγλία έχει τεχνικά καλούς και γρήγορους παίκτες. Όμως, μπροστά σε μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της Κροατίας, που δεν δίνει χώρους, της κόστισε. Η Κροατία έφθασε στον τελικό άξια. Με τη Δανία και τη Ρωσία έκανε αρκετά για να κυριαρχήσει. Όταν βλέπουμε τους Κροάτες στον τελικό, αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε εάν η Αργεντινή είχε έρθει στην πρώτη θέση στον όμιλό τους. Η Γαλλία ήταν τυχερή να αντιμετωπίσει μια Αργεντινή σε τέτοια κατάσταση, μια Ουρουγουάη που δεν είχε τον καλύτερό της παίκτη σε εκείνο το παιχνίδι και ένα Βέλγιο που φάνηκε ικανοποιημένο από το να φτάσει στα ημιτελικά» έγραψε ο πρώην προπονητής της Ρόμα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπόκα Τζούνιορς.

«Η Κροατία έχει την κληρονομιά από το σχολείο της παλιάς Γιουγκοσλαβίας που είναι γνωστό για την αγωνιστικότητά του. Είχαν πάντα πολύ καλούς παίκτες, όπως σήμερα οι Μόντριτς και Ράκιτιτς. Η Γαλλία θα επιδιώξει να επιβάλει τον ρυθμό ενάντια σε έναν κουρασμένο αντίπαλο, ο οποίος έχει επίσης μία ημέρα λιγότερο ανάπαυσης. Η κύρια δύναμή της είναι πίσω. Η Γαλλία είναι το φαβορί, αν και ο τελικός του Euro 2016 που χάθηκε απέναντι στην Πορτογαλία θα αυξήσει την πίεση».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 11:32