Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας στους προημιτελικούς του Μουντιάλ από το Βέλγιο ήταν οδυνηρός για τον Νεϊμάρ.
Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν παραδέχθηκε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι δεν μπορούσε να κοιτάξει μια μπάλα ποδοσφαίρου, ενώ δεν ήθελε να παρακολουθήσει τα εναπομείναντα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
«Δεν έφτασα τόσο μακριά ώστε να πω ότι δεν θέλω να παίξω ξανά, αλλά δεν ήθελα να δω μια μπάλα ή να δω να παίζεται ποδόσφαιρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ, μιλώντας στο “Neymar Praia Grande institute”, όπου παιζόταν το τουρνουά “Red Bull Neymar Jr 5” με ομάδες πέντε παικτών, ενώ στο γόνατό του καθόταν ο έξι ετών γιός του, Ντάβι Λούκα.
Εν συνεχεία ο Νεϊμάρ αναφέρθηκε στη διάθεσή του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας, τονίζοντας: «Ήμουν σε πένθος, ήμουν πραγματικά λυπημένος γι’ αυτό, αλλά η θλίψη περνά. Έχω το γιό μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου και δεν θέλουν να με βλέπουν πεσμένο. Έχω περισσότερους λόγους για να είμαι ευτυχισμένος παρά λυπημένος».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα στην Ισπανία που τον συνδέουν με μετακίνηση στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 26χρονος άσος επισήμανε: «Αυτά είναι όλα εικασίες από τον Τύπο. Οι άνθρωποι που σκαρφίζονται αυτές τις ιστορίες φαίνεται να ξέρουν περισσότερα για τη ζωή μου από εμένα τον ίδιο. Δεν θα απαντήσω σε αυτού του είδους την ερώτηση, γιατί τίποτα δεν συνέβη».

Στη συνέχεια, ο Νεϊμάρ, ο οποίος μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην Παρί Σεν Ζερμέν, προερχόμενος από την Μπαρτσελόνα, έναντι του ποσού-ρεκόρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ, επέμεινε ότι το βάρος των προσδοκιών στους ώμους του -είτε με την ομάδα του, είτε με την εθνική- δεν ζυγίζει πολύ.
«Όχι, όλοι οι σπουδαίοι παίκτες αισθάνονται πίεση. Είναι αλήθεια ότι, όταν πρόκειται για μένα, υπάρχουν διπλά στάνταρ. Έχω συνειδητοποιήσει αυτή την ευθύνη, όχι μόνο για την εθνική Βραζιλίας, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, από τότε που ήμον 17, 18 ετών. Έχω προετοιμάσει τον εαυτό μου να διαχειριστεί αυτή την πίεση και ξέρω ότι, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει να είναι, τότε αυτή η πίεση αυξάνεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Βραζιλιάνος διεθνής δέχθηκε σκληρή κριτική για τις «πτώσεις» του μετά από μαρκαρίσματα αντιπάλων στο Μουντιάλ, ωστόσο δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει προστατευθεί καλύτερα από τους διαιτητές. «Ο κόσμος ήταν πιο γρήγορος στο να ασκεί κριτική σε αυτόν, στον οποίο γίνεται φάουλ, παρά σε αυτόν που το έκανε» επέμεινε και συνέχισε:
«Πήγα στο Μουντιάλ για να παίξω, να νικήσω τους αντιπάλους, όχι για να με κλωτσάνε. Η εναντίον μου κριτική ήταν υπερβολική, αλλά είμαι μεγάλο παιδί, είμαι συνηθισμένος να αντιμετωπίζω αυτού του είδους τα πράγματα. Και δεν μπορώ να είμαι ο διαιτητής και να παίζω ταυτόχρονα, αλλά υπάρχουν στιγμές που εύχομαι να μπορούσα».

Στο μεταξύ, ο Νεϊμάρ χαρακτήρισε σπουδαία προσθήκη στην Παρί Σεν Ζερμέν τον νέο προπονητή της ομάδας, Τόμας Τούχελ.
«Είναι ένας σπουδαίος προπονητής και ελπίζουμε σε μια σπουδαία σεζόν» επισήμανε ο Βραζιλιάνος διεθνής άσος, ενώ αναφερόμενος στην δική του δεύτερη χρονιά του στην γαλλική ομάδα, υπογράμμισε:
«Πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτήν. Έχουμε αποκτήσει έναν θρύλο του ποδοσφαίρου (σ.σ. τον Ιταλό τερματοφύλακα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν), ο οποίος θα φέρει μαζί του όλη την εμπειρία του και αυτή θα είναι μια σπουδαία βοήθεια γι’ αυτή την προσεχή σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης