Το πέναλτι που κέρδισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με το Ιράν αποτέλεσε το 19ο στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, πριν από την έναρξη των νοκ άουτ αναμετρήσεων.

Ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από χρήση VAR, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Ιράν να αποκρούει και να κρατά το 1-0. Ωστόσο, η… Βίβλος των ρεκόρ κατέγραψε το 19ο πέναλτι στα γήπεδα της Ρωσίας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί για τελευταία φορά με 18 το 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 90’+3’, με το εύστοχο πέναλτι του Καρίμ Ανσαριφάρντ, με το οποίο το Ιράν ισοφάρισε σε 1-1, η εφετινή διοργάνωση συμπλήρωσε τα 20!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πριν από τέσσερα χρόνια, είχαν εκτελεστεί 13 πέναλτι.

Στο club των άστοχων ο CR7

Με το χαμένο του πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πέμπτος παίκτης που δεν σκοράρει από την άσπρη βούλα στο εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και μείωσε στο ένα άστοχο τη διαφορά από το αρνητικό ρεκόρ των έξι, που είχε σημειωθεί το 2010 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης