«Για έναν επαγγελματία δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ισχυρότερο από το να μπορείς να παίξεις στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Αυτό δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (15/7) αγώνα με την Κροατία. Ένα παιχνίδι για το οποίο ο εκλέκτορας των «μπλε» θεωρεί πως κλειδί για τη νίκη θα είναι η ισορροπία μεταξύ «ασφάλειας, ηρεμίας και συγκέντρωσης».

Η ήττα στον τελικό του Euro 2016 θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μάθημα στη γαλλική ομάδα. «Εννέα παίκτες της Εθνικής ήταν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ξέρουν πώς κατέληξε. Αυτή η εμπειρία χρησιμεύει ως μάθημα. Μόνο μέσα από μια δύσκολη κατάσταση μπορούμε να βελτιωθούμε», τόνισε ο Γάλλος εκλέκτορας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε ότι στην Κροατία υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε συλλόγους, ενώ η δική μας είναι μια νέα ομάδα. Αλλά κατά τη διάρκεια του τουρνουά έχουμε δείξει επανειλημμένα ότι μπορούμε να νικήσουμε ομάδες με περισσότερη εμπειρία από εμάς. Ο Μόντριτς; Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια εξυπνάδα και με μεγάλη επιρροή στην ομάδα του», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Γιορίς, επισήμανε: «Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να έχουμε κερδίσει το Κύπελλο. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο, που έχει τις δικές του πιθανότητες να νικήσει. Η ψυχική και σωματική ποιότητα που έχουν αποδείξει πως διαθέτουν οι Κροάτες, είναι απίστευτες».

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ πρόσθεσε ακόμη ότι ο αυριανός αγώνας θα μπορούσε να είναι ο σημαντικότερος της καριέρας του. «Η ομάδα είναι ήρεμη. Δεν ξέρω αν έχουμε φτάσει όσο μακριά μπορούμε. Βασιζόμαστε στην εσωτερική θέληση που μας οδηγεί από την αρχή, που μας έδωσε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις στο δρόμο μας», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την υπενθύμιση του (χαμένου) τελικού του Euro 2016; «Για όσους ήταν παρόντες ήταν μια δύσκολη ήττα. Δεν ήξερα αν θα είχαμε άλλη ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Αύριο θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε έναν τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πρέπει να δώσουμε τα πάντα», απάντησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης