Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Νιγηρία και Αργεντινή. Δύο ομάδες που παραδοσιακά συναντώνται στους ομίλους του Μουντιάλ, θα «μονομαχήσουν» απόψε (21.00, ΕΡΤ1) στην Αγία Πετρούπολη για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου και μία θέση στις «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, εκτός κι εάν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία και τις αφήσει «στα κρύα του λουτρού».

Εν μέσω σοβαρής κρίσης στα αποδυτήρια, ο Χόρχε Σαμπάολι αποτελεί «ξένο σώμα», ωστόσο παραμένει τυπικά στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ. Όπως φαίνεται, ο Αργεντινός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με νέο σύστημα (4-3-3) και αρκετές αλλαγές. Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Φράνκο Αρμάνι, θα πάρει τη θέση του Βίλι Καμπαγέρο και ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν θα αντικαταστήσει τον Κουν Αγουέρο στην κορυφή της επίθεσης. Το ζητούμενο για την «αλμπισελέστε» είναι να παρουσιασθεί επιτέλους ως Αργεντινή στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς με νίκη κατά πάσα πιθανότητα θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Λιονέλ Μέσι έχει μία τελευταία ευκαιρία να αναδειχθεί ο ηγέτης της ομάδας και να διεκδικήσει μέσω των νοκ άουτ αγώνων το τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ίδιο στόχο θα παραταχθούν και οι Νιγηριανοί, οι οποίοι σε περίπτωση νίκης προκρίνονται στην επόμενη φάση μαζί με την Κροατία. Μετά το 2-0 επί της Ισλανδίας, οι Αφρικανοί κρατούν την τύχη τους στα… πόδια τους και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν τα σοβαρά προβλήματα της «αλμπισελέστε». Με τους Μούσα και Ιχεανάτσο στην επίθεση, είναι βέβαιο πως θα δώσουν βάρος στην αμυντική λειτουργία και στην εξουδετέρωση του Μέσι, στοιχείο που θα περιορίσει σημαντικά τη δημιουργία φάσεων στα αντίπαλα καρέ, κυρίως από τον Μόουζες.

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόβου, Ιχεανάτσο, Μούσα.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι):
Αρμάνι, Μερκάδο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Σάλβιο, Μασεράνο, Πέρες (Ντιμπάλα), Μπανέγκα, Ντι Μαρία (Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο νίκη θέλει η Ισλανδία με Κροατία

Τη νίκη που θα τη φέρει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ αναζητεί στο Ροστόφ η «νεοφώτιστη» της κορυφαίας διοργάνωσης, Ισλανδία. Αντίπαλός της στον αγώνα που θα γίνει απόψε (21.00, ΕΡΤ2) η Κροατία, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και περιμένει τη φάση των νοκ-άουτ.

Ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, μόνο που αυτήν τη φορά οι Ισλανδοί θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού και να φύγουν από τον αμιγώς αμυντικό προσανατολισμό που έχουν στο παιχνίδι τους, δεδομένου ότι η ισοπαλία δεν τους ευνοεί.

Από τη μεριά του, ο Ζλάτκο Ντάλιτς έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να προφυλάξει σίγουρα τους «κιτρινισμένους» Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς, Βρσάλικο και Ράκιτιτς. Κατά συνέπεια, οι βαθμολογικά αδιάφοροι Κροάτες θα παραταχθούν με αρκετές αλλαγές στην 11άδα απέναντι στους «Βίκινγκς». Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αγωνιστική διαφορά, καθώς και οι «αναπληρωματικοί» των Βαλκανίων θα θελήσουν να δείξουν ότι δικαιούνται περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Διαιτητής: Αντόνιο Λαόθ (Ισπανία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Μπόντβαρσον, Φινμπόγκασον.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς):
Κάλινιτς, Γεντβάϊ, Τσόρλιουκα, Βίντα, Πίβαριτς, Μπάντελι, Πέρισιτς, Στίνιτς, Κόβατσιτς, Πιάτσα, Κράμαριτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης