Έζησε με μεγάλη ένταση τον χθεσινοβραδινό αγώνα για τους «16» του Μουντιάλ και πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση επί της Δανίας, μέσα από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.
Ο λόγος για τον πρόεδρο της κροατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και κορυφαία φυσιογνωμία της βαλκανικής χώρας, Νταβόρ Σούκερ, ο οποίος σίγουρα θυμήθηκε… τα νιάτα του, παρακολουθώντας τους αγώνες της «χρβάτσκα» στα γήπεδα της Ρωσίας.

«Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Δεν ήταν ανάγκη να παίξουμε καλά, αλλά έπρεπε να νικήσουμε και να προκριθούμε» δήλωσε με νόημα ο Σούκερ, δικαιολογώντας την απογοητευτική -πάντα σε σύγκριση με τις προηγούμενες- απόδοση των διεθνών και πρόσθεσε:
«Η Κροατία είναι μία μικρή χώρα, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους. Όμως, αξίζουμε τον σεβασμό όλων, καθώς μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμη και τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Δεν μπορούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε μόνιμη βάση. Μερικές φορές πρέπει μόνο να παίρνεις την πρόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όσον αφορά στον προημιτελικό με τη Ρωσία, ο παλαίμαχος επιθετικός σχολίασε: «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ίσως η Ρωσία έχει το 51% δεδομένης της στήριξης από τους φιλάθλους της. Ελπίζω να έχουμε 4 με 5.000 φιλάθλους στο πλευρό μας. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι πως παίξαμε παράταση. Όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οι παίκτες και το ιατρικό επιτελείο θα κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει ιδανική αποκατάσταση και να παρουσιασθούν απολύτως έτοιμοι».

Ερωτηθείς, τέλος, για την ομάδα που θεωρεί επικρατέστερη να κατακτήσει το τρόπαιο, ο Σούκερ ήταν απόλυτος: «Η Γαλλία με έχει εντυπωσιάσει. Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα και για εμένα είναι το φαβορί της διοργάνωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης