Με νίκη 2-1 επί της Αιγύπτου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ η Σαουδική Αραβία. Στο ματς για την τρίτη αγωνιστικού του πρώτου ομίλου οι «Φαραώ» άνοιξαν το σκορ στο 22’ με τον Σαλάχ, ενώ οι Άραβες πήραν τη νίκη με πέναλτι του Σαλμάν στο έκτο λεπτών των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και γκολ του Σαλέμ στο 90’. Μάλιστα, στο 41’ ο Φαχάντ έχασε πέναλτι.
Το ματς δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία, αφού οι δύο ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί, απέκτησε όμως ιστορική αξία χάρη στη συμμετοχή του Εσάμ Ελ Χανταρί, ο οποίος στα 45 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ. Παράλληλα, είναι πιθανό να σηματοδοτήσει το πρόωρο «αντίο» του Μο Σαλάχ στην εθνική ομάδα της χώρας του, καθώς έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο μεγάλος σταρ των «Φαραώ» σκοπεύει να αποσυρθεί από το διεθνές προσκήνιο, μόλις στα 26 του χρόνια.

Μετά από ένα ισορροπημένο 20λεπτο, η Αίγυπτος άνοιξε το σκορ στο 22΄, όταν στην ωραία κάθετη μπαλιά του Σαΐντ, ο Σαλάχ μπήκε ανάμεσα στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Αλ Μοσαϊλέμ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, έχασε τεράστια ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα, όταν έφυγε ανενόχλητος (από θέση οφσάιντ), αλλά πλάσαρε άουτ. Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες του Τρεζεγκέ, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Σαουδάραβες απείλησαν αρχικά με σουτ του Αλ Φαράζ που απομάκρυνε ο Χεγκάζι και στη συνέχεια κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Φατί. Ο Φαχάντ Αλ Μουαλάντ το εκτέλεσε με δύναμη, αλλά ο Ελ Χανταρί εκτινάχθηκε στη σωστή γωνία, ακούμπησε τη μπάλα και -με τη βοήθεια του δοκαριού- απέκρουσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το… δράμα του πρώτου μέρους δεν τελείωσε εκεί, αφού στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Ρολδάν σφύριξε νέο πέναλτι, για τράβηγμα του Αλ Μουαλάντ από τον Γκαμπρ. Αν και η υπόδειξη φάνηκε υπερβολική, Κολομβιανός ρέφερι εξέτασε το VAR και επέμεινε στην αρχική του απόφαση, με τον Αλ Φαράζ να ευστοχεί στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (!) και να ισοφαρίζει, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του στη φετινή διοργάνωση.

Έχοντας πάρει… φόρα από την ισοφάριση, η Σαουδική Αραβία μπήκε πιο δυνατά στο β΄ μέρος και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55΄, όταν ο Μπαχμπρί αστόχησε μέσα από την περιοχή, με τον Ελ Χανταρί εξουδετερωμένο. Η Αίγυπτος «απάντησε» στο 57΄ με άστοχη κεφαλιά του Τρεζεγκέ, αλλά χρειάστηκε μία σπουδαία επέμβαση του Ελ Χανταρί, σε κεφαλιά του Αλ Μοκαουί στο 69΄, για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι Αφρικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 84΄, με τον Καχράμπα να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Αλ Μοσαϊλέμ, αλλά να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, και το πλήρωσαν στο φινάλε. Ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί με σουτ στο 95΄ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Σαουδάραβες και τους χάρισε τη νίκη γοήτρου, αφήνοντας τους «Φαραώ» στο απόλυτο μηδέν.

Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1 (ΕΡΤ2)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Γκολ: 22′ Σαλάχ (Αίγυπτος), 45’+6′ πεν. Σαλμάν (Σ. Αραβία), 90′ Σαλέμ (Σ. Αραβία)
41′ έχασε πέναλτι ο Φαχάντ
Σαουδιακή Αραβία – Αίγυπτος 0-1 (22′ Σαλάχ)

Το χαμένο πέναλτι της Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 1-1 (45’+6′ Σαλμάν)

Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1 (90′ Σαλέμ)

Κίτρινες κάρτες: Αλί Γκάμπρ, Φατί

Κόκκινες κάρτες:


Σαουδική Αραβία:
Αλμοσαϊλέμ, Οσάμα, Αλμπουραΐκ, Γιασέρ, Μοτάζ, Σαλμάν, Χατάν (65′ Ασίρι), Οταΐφ, Χουσαΐν, Σαλέμ, Φαχάντ (79′ Γιαχία).

Αίγυπτος: Ελχανταρί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατί, Αμπντελσαφί, Ταρέκ Χαμέντ, Ελνένι, Αμπντάλα (45′ Ουάρντα), Τρεζιγκέ (81′ Καχράμπα), Μαρουάν (64′ Σομπί), Σαλάχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης