Χάλγκριμσον: «Πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε κάθε επόμενο αγώνα»

Χάλγκριμσον: «Πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε κάθε επόμενο αγώνα»
«Κάθε φορά, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές στον επόμενο αγώνα μας. Ακόμη και όταν χάνουμε, έχουμε την αυτοπεποίθηση να θεωρούμε πως θα νικήσουμε την επόμενη φορά που θα παίξουμε. Αυτή η αισιοδοξία, εκτιμώ, πως είναι κάτι που βρίσκεται στα γονίδια μας»...

Τάδε έφη, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, προπονητής της εθνικής Ισλανδίας, που την Τρίτη (21:00) θα καθοδηγήσει τους «Βίκινγκς» στον «τελικό» με αντίπαλο την βαθμολογικά αδιάφορη Κροατία. Ένας αγώνας που ενδεχομένως ν΄ αποδειχθεί ιστορικός για τους Ισλανδούς, αφού εάν νικήσουν προκρίνονται στους «16» του Μουντιάλ, στην παρθενική τους εμφάνιση στην κορυφαία διοργάνωση.

«Οι Κροάτες διαθέτουν μία εξαιρετική ομάδα, με κύριο όπλο το παιχνίδι κατοχής και τις πολλές πάσσες. Ο Ντάλιτς έδωσε ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Στην επιθετική λειτουργία, χρησιμοποιούν περισσότερο μακρινές μπαλιές και δίνουν πλάτος στο γήπεδο. Ακόμη μία αλλαγή που έφερε ο Ντάλιτς, είναι πως ανέβασε πιο ψηλά τον Μόντριτς, δίνοντας του την δυνατότητα να κάνει πολύ πιό συχνά την τελευταία πάσα, στοιχείο στο οποίο είναι πολύ δυνατός», δήλωσε ο Ισλανδός τεχνικός αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο και πρόσθεσε:

«Εάν συνεχίσουν να παίζουνε όπως μέχρι τώρα, δικαιούνται να φθάσουν μέχρι το τέλος. Όσο για εμάς, σε περίπτωση που προκριθούμε, οι Ισλανδοί θα πιστέψουν ότι θα κατακτήσουμε το παγκόσμιο κύπελλο. Είμαστε από την φύση μας πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι. Αντίθετα, για την Αργεντινή, την Πορτογαλία ή την Γερμανία, θα είναι μεγάλο σοκ ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός. Εάν εμείς καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, θα πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στην Ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 20:16