Το Μουντιάλ στο Κατάρ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και από το… καλημέρα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον με τις μεγάλες εκπλήξεις. Μετά την Αργεντινή, «έπεσε θύμα» και η Γερμανία, καθώς ηττήθηκε με ανατροπή (2-1) από την Ιαπωνία. 

Τα «πάντσερ» δεν μπόρεσαν να «μπουν με το δεξί» στο Παγκόσμιο Κύπελλο και για τρίτη φορά στην μεγάλη τους Ιστορία στον θεσμό, άρχισαν την διοργάνωση με ήττα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, η Γερμανία χάνει σε πρεμιέρα ομίλου, κάτι που είχε συμβεί και στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, όταν και είχε ηττηθεί από το Μεξικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανοί (σ.σ. και ως Δυτική Γερμανία), έχουν συμμετάσχει συνολικά 20 φορές σε Μουντιάλ, ενώ δεν είχαν αγωνισθεί μόνο το 1950. Στις πρεμιέρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων, τα «πάντσερ» έχουν απολογισμό, 13 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες. 

Πριν από 40 χρόνια, η Δυτική Γερμανία είχε ηττηθεί με 2-1 από την Αλγερία. Στο Μουντιάλ του 1982 αν και μπήκε με το… αριστερό στην διοργάνωση, η «νασιοναλμανσαφτ» έφθασε έως τον τελικό, όπου και ηττήθηκε από τους Ιταλούς με 3-1. 

Το 2018, όταν η Γερμανία ηττήθηκε ξανά στην πρεμιέρα, αποκλείσθηκε στους ομίλους, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση, ενώ εφέτος απέναντι στην Ιαπωνία ήταν η τρίτη φορά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι και οι φορές που η Γερμανία προηγήθηκε στο σκορ και μετά το τέλος του ενενηντάλεπτου είχε δεχθεί την ολική ανατροπή κι έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι. Στο παρελθόν, δεν είναι μόνο η Ιαπωνία που το έχει καταφέρει. Ελβετία (2-4 το 1938), Σουηδία (1-2 1958), Αυστρία (2-3, 1978) και Βουλγαρία (1-2, 1994) είχαν καταφέρει να… γυρίσουν το παιχνίδι, με αντίπαλο την Γερμανία και να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης