Μουντιάλ 2022: Ο... ρόλος του Πακιστάν στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της Al Rihla

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, 14:31
Μουντιάλ 2022: Ο... ρόλος του Πακιστάν στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω της Al Rihla

Παρόλο που το Πακιστάν είναι ένα έθνος παθιασμένο με το κρίκετ, ο ρόλος του στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σημαντικός, αφού εκεί κατασκευάζονται οι μπάλες που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις των ομάδων στο Κατάρ και τα αντίγραφα που πωλούνται σε φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Η Forward Sports, μια πολυεθνική εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού στη βορειοανατολική πόλη Σιαλκότ, συνεργάζεται με την Adidas για σχεδόν 20 χρόνια, και είναι ένας από τους δύο κατασκευαστές της Al Rihla της Adidas, της επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι μπάλες του αγώνα κατασκευάζονται στην Κίνα, με την Adidas να μην αποκαλύπτει την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ο αθλητικός διευθυντής της Forward Sports, Χασάν Μασούντ Καουαϊα, είπε ότι η εταιρεία του είχε κατασκευάσει 5,5 εκατομμύρια μπάλες Al Rihla, συμπεριλαμβανομένων 60.000 υψηλής ποιότητας αντίγραφα, που χρησιμοποιούνται σε προπονήσεις, και οι οποίες δεν έχουν την τεχνολογία οφσάιντ και γραμμών. Μάλιστα αυτές -οι 60.000- πωλούνται ως premium προϊόν σε φιλάθλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, με τα υπόλοιπα αντίγραφα να πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή.

«Περισσότερο από δουλειά, είναι θέμα κύρους και τιμής για εμάς να κάνουμε την μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Καουάϊα. «Πώς το κάνουμε; Είναι η ικανότητα των ανθρώπων και η αγάπη μας για το άθλημα», είπε.

Το Πακιστάν παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπάλες ποδοσφαίρου στον κόσμο, μαζί με την Κίνα και την Ινδία. Το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο ανέφερε ότι περισσότερες από 43 εκατομμύρια μπάλες, αξίας 191 εκατομμυρίων δολαρίων, κατασκευάστηκαν στη Σιαλκότ το οικονομικό έτος 2021/22. Περίπου το 8% του πληθυσμού της Σιαλκότ, μίας πόλης σχεδόν 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, εργάζεται στη βιομηχανία, αλλά πολλοί λένε ότι έχουν λίγο χρόνο για να δουν πραγματικά το προϊόν τους σε δράση. «Δουλεύουμε όλη μέρα», είπε ο επιθεωρητής ποιοτικού ελέγχου της Forward Sports, όταν ρωτήθηκε αν παρακολουθούσε ποδόσφαιρο. «Το βράδυ, όταν πάμε σπίτι, πρέπει να ξεκουραστούμε».

Ενώ το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές στους φιλάθλους, η εθνική ομάδα κατατάσσεται στην 194η θέση από 211 χώρες από τη FIFA, με το κρίκετ να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των Πακιστανών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, 14:33