Ο εκ των αρχηγών της εθνικής ομάδας του Ιράν, ο Εχσάν Χατζισαφί, δεν δίστασε να μιλήσει για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στη χώρα του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από την σημερινή πρεμιέρα της ομάδας στο Μουντιάλ 2022 κόντρα στην Αγγλία.

Ο διεθνής μπακ της ΑΕΚ και παλαιότερα των Πανιωνίου και Ολυμπιακού, θέλησε να καταδικάσει όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πατρίδα του, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων διεθνών ποδοσφαιριστών της χώρας του, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν στιγματίσει τα κακώς κείμενα στο Ιράν, ιδίως δε τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες με την υποχρεωτική χιτζάμπ στο κεφάλι και την απαγόρευση της εισόδου τους στα γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο Εχσάν Χατζισαφί έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις οικογένειες των θυμάτων από τις αναταραχές στο Ιράν, καλώντας δημόσια για αλλαγές στην πατρίδα του, κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αγγλία.

Πρώτα συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων από τις αναταραχές που ακολούθησαν το θάνατο της 22χρονος Μάχσα Αμίνι, η οποία έχασε τη ζωή της ούσα υπό κράτηση διότι δεν ακολούθησε τους κανόνες ένδυσης του ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, μόνο αυτήν την εβδομάδα σκοτώθηκαν 40 άτομα από δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις και συνολικά ο αριθμός φτάνει τα 378 άτομα.

«Πριν από όλα, θα ήθελα να συλλυπηθώ όλες τις οικογένειες που πενθούν στο Ιράν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε μαζί τους και τις υποστηρίζουμε», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να διαψεύσουμε τις συνθήκες. Οι συνθήκες στη χώρα μου δεν είναι καλές και οι παίκτες το γνωρίζουν. Αλλά αύριο (σ.σ σήμερα) θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και φυσικά όταν αρχίζεις μια διοργάνωση, τα πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Ελπίζουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα κι ελπίζω να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας», επισήμανε ο αριστεροπόδαρος αμυντικός για να προσθέσει στη συνέχεια: .

«Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι σωστές και ότι ο κόσμος μας δεν είναι χαρούμενος. Είμαστε εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε η φωνή του κόσμου ή πρέπει να μην το σεβόμαστε. Οτιδήποτε έχουμε είναι από αυτόν. Πρέπει να παλέψουμε, να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να σκοράρουμε, ώστε να προσφέρουμε αποτελέσματα στο γενναίο κόσμο του Ιράν. Κι ελπίζω ότι οι συνθήκες θα αλλάξουν σύμφωνα με τις προσδοκίες του κόσμου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης