Τους κινδύνους που κρύβει η αυριανή αναμέτρηση με τη Δανία για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ υπογράμμισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Ούγκο Γιορίς. Οι «μπλε» θα «κυνηγήσουν» τη δεύτερη νίκη τους στο γκρουπ, προκειμένου να «κλειδώσουν» την πρόκριση για την επόμενη φάση, ωστόσο, δεδομένου ότι γνώρισαν δύο ήττες από τους Σκανδιναβούς στο πλαίσιο του εφετινού Nations League (σ.σ. 2-1 στο Παρίσι και 2-0 στην Κοπεγχάγη), δεν παίρνουν τίποτε ως δεδομένο ενόψει της συνάντησης με τους «ερυθρόλευκους».

Επίσης, η εθνική Δανίας… δυσαρέστησε και στο παρελθόν τους «τρικολόρ», καθώς νίκησε 2-0 την -κάτοχο του τροπαίου- Γαλλία στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του 1ου ομίλου στο Μουντιάλ του 2002, αποτέλεσμα που «καταδίκασε» την ομάδα του Ροζέ Λεμέρ στην τελευταία θέση του γκρουπ και τον πρόωρο αποκλεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω πει σε αρκετές περιπτώσεις ότι είναι υποτιμημένοι ως ομάδα. Μιλάμε για μια περίοδο μόλις τεσσάρων μηνών, δεν μιλάμε για μια μακρά περίοδο, είναι ανάμεσα στον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο που μας νίκησαν δύο φορές» τόνισε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας και της Τότεναμ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Είναι μια διαφορετική διοργάνωση, αλλά σου δίνει μια ιδέα για το επίπεδο αυτής της εθνικής Δανίας. Είναι μια έξοχη ομάδα και είναι ικανή να νικήσει τους καλύτερους. Επομένως, είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για μας και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν τους ξέρουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιο επιπλέον κίνητρο σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης».

Στο μεταξύ, ο τεχνικός των «τρικολόρ», Ντιντιέ Ντεσάμπ, έκρυψε τα χαρτιά του αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Ραφαέλ Βαράν στον αγώνα με τη Δανία. Ο κεντρικός αμυντικός ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ιγνυακό τένοντα, ωστόσο έμεινε στον πάγκο στη νικηφόρα (4-1) πρεμιέρα με τη Δανία. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος ομοσπονδιακός είπε: «Ήταν έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι, δεν είναι λιγότερο ή ακόμη και λίγο περισσότερο έτοιμος για το δεύτερο. Αυτές είναι επιλογές. Διαθέτει την εμπειρία, αυτό είναι σίγουρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αισθάνεται έτοιμος στο μυαλό του και στο σώμα του. Ξέρω ότι είναι, θα πάρω την απόφαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης