Μία ισοπαλία μακριά από το να ισοφαρίσει την καλύτερη παρουσία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται ο Ισημερινός, πριν τον κρίσιμο αγώνα με τη Σενεγάλη (29/11, 17:00), στο φινάλε του 1ου ομίλου. Μετά από μία νίκη (2-0) επί του Κατάρ και μία ισοπαλία (1-1) με την Ολλανδία, η ομάδα της Νότιας Αμερικής χρειάζεται ακόμη ένα βαθμό για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» και να επαναλάβει την επιτυχία του 2006, στη Γερμανία.

«Ο,τι έχουμε πετύχει στο παρελθόν θα είναι άχρηστο αύριο, είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε για να προκριθούμε» δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Εκουαδόρ, Γκουστάβο Αλφαρο. «Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε, έχουμε μελετήσει και ελπίζω αύριο να είμαστε αρκετά δυνατοί και τυχεροί απέναντι στη Σενεγάλη, που είναι σπουδαία ομάδα, και να προκριθούμε, γιατί πιστεύω ότι το αξίζουμε» πρόσθεσε ο Αργεντινός τεχνικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την ομάδα του Ισημερινού αφορά τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης (σ.σ. μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ), Ένερ Βαλένσια, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Ο ίδιος δήλωσε ότι αισθάνεται καλά και θέλει να παίξει, αλλά ο Αλφαρο εμφανίστηκε κάπως πιο επιφυλακτικός, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του αρχηγού στη βασική ενδεκάδα. «Έχει μεγάλη καρδιά και θέλει να είναι σε κάθε μάχη της εθνικής ομάδας. Είναι εκπληκτικός παίκτης και θα τον επέλεγα πάντα. Αν όχι από την αρχή, ελπίζω να είναι παρών σε κάποιο σημείο (σ.σ. του αυριανού αγώνα)» ανέφερε ο προπονητής του Εκουαδόρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης