Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε στις 1.000 συμμετοχές σε αγώνες, καθώς ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αυστραλία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάλιστα, σκόραρε στο 35΄ το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ αγώνα σε Μουντιάλ!

Με το τέρμα που έχει διαμορφώσει το 1-0 στο ημίχρονο του αγώνα, ο Μέσι έφτασε τα 9 σε Μουντιάλ, προσπερνώντας στη σχετική λίστα των Αργεντίνων σκόρερ τους Ντιέγκο Μαραντόνα (8) και Γκιγέρμο Στάμπιλε (8) και κυνηγώντας πλέον την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο 35χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αργεντινής, με 93 γκολ, και πραγματοποιεί την 169η εμφάνιση για τη χώρα του.

Ο Μέσι εντάχθηκε στα 13 του στη Μπαρτσελόνα, και έγινε ο πρώτος σκόρερ της με 672 γκολ σε 778 αγώνες, πριν μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά έχει πετύχει 789 γκολ καριέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται στο πέμπτο και τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό για αυτόν την κατάκτηση του τροπαίου, εάν θέλει να ανταποκριθεί στην κληρονομιά του μεγάλου προκατόχου του με τη φανέλα Νο10, Ντιέγκο Μαραντόνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης