Το βράδυ του Σαββάτου (26/11-21:00) η Αργεντινή παίζει το μέλλον της στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στο Μεξικό, με τον Λιονέλ Σκαλόνι να τονίζει ότι η ομάδα του θα πρέπει να αφήσει πίσω της το «κάζο» απέναντι στη Σαουδική Αραβία, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την επέτειο του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Είδαμε τον αγώνα με τη Σαουδική Αραβία, φυσικά. Όμως σκεφτόμαστε τον αγώνα με το Μεξικό, ο οποίος θα είναι τελείως διαφορετικός, αν και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας θα είναι παρόμοιος με αυτόν που είχαμε. Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας για αυτό που έγινε την Τρίτη. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα όπως κάναμε και να σκεφτούμε ότι θα κερδίσουμε και τίποτα άλλο, σκοπεύουμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοσελέστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ήττα μας επηρέασε, αλλά η αντίδραση είναι άμεση. Όταν συμβαίνει αυτό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σηκωθείς. Αυτή η ομάδα είναι εκπαιδευμένη, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Όσον αφορά τις αλλαγές, αξιολογούμε εναλλακτικές στο παιχνίδι μας αλλά όχι στον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι πιθανό να κάνουμε κάποια αλλαγή αλλά θα αποφασίσουμε στην τελευταία προπόνηση», πρόσθεσε ο Σκαλόνι

«Το Μεξικό είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ξεκάθαρη ιδέα για το παιχνίδι. Είναι μια επιθετική ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή. Φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο και να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμασταν πριν από την Σαουδική Αραβία», είπε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι διακυβεύεται για την Αργεντινή σε αυτό το ματς:

«Είναι ένας αγώνας ποδοσφαίρου, με την ευθύνη μιας χώρας πίσω μας, ελπίζοντας να πάνε καλά τα πράγματα για εμάς, αυτή η ομάδα θα τα δώσει όλα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα είμαστε στο γήπεδο. Είναι απαραίτητο να παίξουμε και είναι απαραίτητο να δείξουμε ότι είμαστε καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι είπε: «Δεν ξέρω από πού προέκυψε ότι δεν προπονήθηκε. Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη και φωτογραφίες. Η ομάδα που έπαιξε έκανε τη μισή προπόνηση. Ο Λιονέλ είναι καλά και περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε όλους και σίγουρα όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως όλοι οι συμπαίκτες του, ξέρουν ότι τα χαρτιά είναι στο τραπέζι και ότι συνεχίζει να εξαρτάται από εμάς».

Μιλώντας για τη νευρικότητα που υπάρχει σε ένα ντεμπούτο Μουντιάλ, τόνισε: «Είναι φυσιολογικό όταν κάνεις το ντεμπούτο σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο να νιώθεις τους γνωστούς πόνους στο στομάχι του να εκπροσωπείς μια ομάδα όπως η Αργεντινή. Με όλο τον σεβασμό στους άλλους, δεν είναι το ίδιο να κάνεις ντεμπούτο σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτή τη φανέλα παρά με άλλη».

Τέλος αναφέρθηκε στην επέτειο του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα: «Είναι μια θλιβερή μέρα λόγω αυτού που συνέβη πριν από δύο χρόνια με τον Ντιέγκο. Ελπίζουμε να του δώσουμε χαρά αύριο Σάββατο αν μας κοιτάζει από τον ουρανό, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς. Φαίνεται απίστευτο ότι δεν υπάρχει πια. Είναι μια θλιβερή μέρα για τους Αργεντινούς, αλλά ας ελπίσουμε ότι αύριο θα είναι μια ευτυχισμένη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης