Με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ 2022, στην 9η μόλις ημέρα της διοργάνωσης φτάσαμε -αγωνιστικά- στα… μισά του κορυφαίου τουρνουά, μιας και έχουν γίνει ήδη οι 32 από τους 64 αγώνες. Οι κορυφαίες στιγμές της 2ης αγωνιστικής, όπως τις παρουσίασε η ισπανική εφημερίδα Marca:

– Ήδη τις δύο πρώτες αγωνιστικές αποκλείστηκαν –μαθηματικά- οι δύο πρώτες εθνικές ομάδες από τις 32 που ξεκίνησαν, το Κατάρ στην πρώτη του εμφάνιση σε τελική φάση και ο Καναδάς, που επέστρεψε σε αυτή 36 χρόνια μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στην «άλλη πλευρά», τρεις ομάδες (Γαλλία, Βραζιλία και Πορτογαλία) βρίσκονται ήδη στη φάση των «16». Είναι οι μόνες που κέρδισαν και τους δύο αγώνες τους.

– Οι μεγάλες νίκες της Ιαπωνίας και της Σαουδικής Αραβίας επί της Γερμανίας (2-1) και της Αργεντινής (2-1) αντίστοιχα, επιβράβευσαν στην πρώτη αγωνιστική το ασιατικό ποδόσφαιρο. Τη δεύτερη, όμως, ήταν η σειρά της Αφρικής, αφού μόνο η Τυνησία έχασε από την Αυστραλία (0-1). Το Καμερούν πρωταγωνίστησε σε μία ξέφρενη ισοπαλία με τη Σερβία (3-3) και η Σενεγάλη, το Μαρόκο και η Γκάνα νίκησαν, αντίστοιχα, το Κατάρ (3-1), το Βέλγιο (2-0) και τη Νότια Κορέα (3-2). Να σημειωθεί ότι στη Ρωσία, το 2018, για πρώτη φορά μετά την Ισπανία του 1982, καμία αφρικανική ομάδα δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων. Πλέον οι πέντε φτάνουν στην τελευταία μέρα με πιθανότητα να περάσουν στους «16», με τη Σενεγάλη, το Μαρόκο και τη Γκάνα να εξαρτώνται από το δικό τους αποτέλεσμα.

– Η Δανία είχε κερδίσει τα δύο παιχνίδια της με τη Γαλλία στο Nations League… αλλά δεν μπορούσε να το επαναλάβει αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «Les bleus» νίκησαν με 2-1, μία νίκη που «υπέγραψε» ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έχει ήδη τρία γκολ στο Κατάρ 2022, όσα και ο Ενέρ Βαλένσια από τον Ισημερινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε το δεύτερο γκολ του σε αυτό το Μουντιάλ, ανοίγοντας το σκορ, στη νίκη (2-0) της Αργεντινής επί του Μεξικού.

– Ο Γάλλος διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ορελιέν Τσουαμενί, είχε ποσοστό επιτυχίας 98,5% στις μεταβιβάσεις, ολοκληρώνοντας με επιτυχία 66 από τις 67 που επιχείρησε.

– Η πιο πολυαναμενόμενη στιγμή για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ήρθε στο 82ο λεπτό της νίκης (2-0) της Πολωνίας επί της Σαουδικής Αραβίας, όταν πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πρώην φορ της Μπάγερν έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων (442 λεπτά) χωρίς να σκοράρει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης