Ο Εντέν Αζάρ πιστεύει ότι έχει πολλά να προσφέρει στο Βέλγιο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και είναι σίγουρος ότι μπορεί να αποδείξει πως οι επικριτές του κάνουν λάθος, καθώς ο διεθνής μέσος απέκλεισε μια επικείμενη αποχώρηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αζάρ, που πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά, είναι ο αρχηγός του Βελγίου, αλλά έχει παίξει ελάχιστα για τη Ρεάλ αυτή τη σεζόν, αφού έπεσε σε δυσμένεια υπό τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 31χρονος άσος των «Κόκκινων Διαβόλων», ωστόσο, συγκρίνει την κατάσταση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, όταν συμμετείχε επίσης στη διοργάνωση χωρίς χρόνο παιχνιδιού.

«Διατηρώ το χαμόγελό μου», είπε στους δημοσιογράφους σήμερα (14/11). «Πέρασα κάποιους δύσκολους μήνες, όπου δεν κατάφερα να κερδίσω πολύ ρυθμό. Τώρα πρέπει να δείξω ότι μπορώ ακόμα να το κάνω. Δεν αμφιβάλλω εγώ, αλλά καταλαβαίνω ότι το κάνει ο έξω κόσμος».

Στη συνέχεια, ο Αζάρ θυμήθηκε «το τελευταίο Euro. Κέρδισα λεπτά στους πρώτους αγώνες και ήμουν εκεί στον προημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία. Το ιατρικό και τεχνικό μας επιτελείο θα με βοηθήσει (να είμαι έτοιμος)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «αισθάνομαι καλά σωματικά. Φυσικά, μου λείπει ο ρυθμός, γι΄ αυτό ο τελευταίος αγώνας προετοιμασίας με την Αίγυπτο (είναι σημαντικός). Μετά θέλω να είμαι εκεί για το πρώτο παιχνίδι (στο Κατάρ)».

Το Βέλγιο παίζει με την Αίγυπτο στο Κουβέιτ την Παρασκευή και η καλή φόρμα του Αζάρ είναι το κλειδί για τον προπονητή της Εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

«Δεν έχασα ξαφνικά τις ικανότητές μου. Αυτό θα είναι το τρίτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλω να δείξω πως το Βέλγιο μπορεί ακόμα να βασίζεται στον αρχηγό του και ότι θέλω να δώσω τα πάντα (για την ομάδα). Μαζί με μερικά άλλα παιδιά έχω φτάσει σε μια ηλικία που μπορείς να εγκαταλείψεις (την ομάδα). Όχι όμως πριν παίξεις πρώτα στο Κατάρ».

Το Βέλγιο, που τερμάτισε τρίτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, στη Ρωσία, κληρώθηκε στον 6ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του εναντίον του Καναδά στις 23 Νοεμβρίου, πριν αντιμετωπίσει στη συνέχεια Μαρόκο και Κροατία.

«Η πρώτη μας εστίαση πρέπει να είναι να επιβιώσουμε στη φάση των ομίλων», είπε ο Αζάρ. «Τότε όλα είναι πιθανά, αν δώσουμε το μέγιστο. Προημιτελικός, ημιτελικός ή ακόμα και τελικός».

Επίσης, επανέλαβε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από τη Μαδρίτη τον Ιανουάριο. «Δεν θέλω να φύγω από τη Ρεάλ. Ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά (για μένα εκεί) μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο», υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης