Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 13η αγωνιστική της Super League, καθώς οι δύο ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν για να σκοράρουν, μένοντας έτσι στο 0-0, σε ένα πάντως απολαυστικό παιχνίδι, με θέαμα και αρκετές καλές στιγμές.

Μετά την μοιρασιά των Πειραιωτών και των «κιτρινόμαυρων» στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τους άμεσους διώκτες του στη μάχη του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το «τριφύλλι», το οποίο νωρίτερα επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στη Λεωφόρο, μετά την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι πλέον στο +8  από την ΑΕΚ και στο +12 από τους Πειραιώτες, στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League.

Στην ΑΕΚ ανήκε ολοκληρωτικά το πρώτο ημίχρονο, με τους ερυθρόλευκους να ανεβάζουν στροφές στο β’ ημίχρονο, με την μπάλα όμως να μην κάνει το… χατίρι σε καμία από τις δύο ομάδες, αφού και οι Πασχαλάκης και Αθανασιάδης όταν χρειάστηκε φώναξαν «παρών».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στις καθυστερήσεις στον Μάνταλο από τον Πασχαλάκη και για τη φάση που ο Εμβιλά κλωτσά στο πρόσωπο τον Γιόνσον και παρατηρήθηκε με κίτρινη για για κόκκινη κάρτα.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό απέναντι στην ΑΕΚ με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που αγωνίστηκε η ομάδα του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Συγκεκριμένα, ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ να συνθέτουν στην τετράδα της άμυνας. Ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ πήραν θέση στο κέντρο, ενώ πίσω από τον Μπακαμπού ξεκίνησαν οι Μασούρας, Χάμες και Μπιέλ.

Στον αντίποδα οι κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κάτω από τα δοκάρια ήταν  ο Αθανασιάδης, ενώ στην τετράδα της άμυνας βρίσκονται οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Μοχαμαντί.

Στον άξονα ξεκίνησαν οι Γιόνσον-Πινέδα, οι Γκατσίνοβιτς και οι Άμραμπατ ήταν στις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Λιβάι Γκαρσία με τον Αραούχο να παίζει πιο περιφερειακά.

Ο αγώνας

Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς, με τον Ολυμπιακό να πρεσάρει ψηλά την ΑΕΚ, προσπαθώντας να κλέψει και να φύγει στην κόντρα.

Πάντως η «Ένωση», παίζοντας εξαιρετικά, όχι μόνο δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου, έκοψε στα δύο τους γηπεδούχους, αρχίζοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Πασχαλάκη.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 16ο λεπτό, όταν από τρομερή κάθετη του Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάι τρύπωσε ανάμεσα στα δύο στόπερ του Ολυμπιακού και έκανε το πλασέ, με τον Παπασταθόπουλο όμως να έρχεται σαν… από μηχανής Θεός για τους γηπεδούχους, διώχνοντας την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα ήχησε και πάλι… καμπανάκι κινδύνου στα καρέ των Πειραιωτών, με τον Γκατσίνοβιτς να τροφοδοτεί με φοβερό τακουνάκι στην κορυφή της περιοχής τον Ρότα, ο οποίος σούταρε, βλέποντας όμως τον Πασχαλάκη να αποκρούει με τα πόδια.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να κρατήσει την μπάλα, αφού κάθε προσπάθειά του να χτίσει επιθέσεις καταστρεφόταν εν τη γενέσει της από τους φιλοξενούμενους.

Στο 33′ η ομάδα του Αλμέιδα είχε νέα καλή στιγμή, με τον Άμραμπατ να κάνει διαγώνιο σουτ και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει, ενώ στο 37′ ο Λιβάι, μετά από συνδυασμό με τον Γκατσίνοβιτς, έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Στο β’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Μασούρα στο 49ο λεπτό, ο οποίος μετά από λάθος του Βίντα, έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μουκουντί και κατέληξε κόρνερ.

Στο 50′ ένα μονοκόμματο σουτ του Εμβιλά έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με ωραίο πλασέ στην κίνηση του Χάμες μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ τους ακυρώθηκε, καθώς ο Μασούρας, που τροφοδότησε τον Κολομβιανό, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα φάνηκαν για πρώτη φορά στο 67΄, όταν ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ αλλά ήταν πλάγια και ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του αγώνα, ωστόσο, ανήκε στον Ολυμπιακό, ήταν διπλή και καταγράφηκε στο 74ο λεπτό, όταν ο Μπακαμπού γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και αρχικά ο Παπασταθόπουλος με τον Γκάρι Ροντρίγκες στη συνέχεια να στέλνουν την μπάλα, σχεδόν εξ επαφής, έστειλαν την μπάλα (με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα) πάνω σε Αθανασιάδη και Βίντα!

Στο 86΄ και σε κόρνερ του Μάνταλου ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα, πάλι σε εκτέλεση κόρνερ, ήταν ο Φαν Βερτ που κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι κι έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη στιγμή του ντέρμπι.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

Κίτρινες: Άμραμπατ (ΑΕΚ), Μπακαμπού (ΑΕΚ), Ρέαμπτσουκ (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός), Αραούχο (ΑΕΚ). Eμβιλά (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Άβιλα (89′ Φορτούνης), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (60′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (82′ Βρουσάι), Χάμες (89′ Αγκιμπού), Μπακαμπού (82′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (75′ Φαν Βέερτ), Πινέδα (81′ Μάνταλος), Γιόσον, Αραούχο,Λιβάι Γκαρσία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης