Εκατοντάδες θαυμαστές του εκλιπόντος Μοχάμεντ Άλι περίμεναν επί ώρες στην ουρά στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Στόχος τους να εξασφαλίσουν ένα από τα πολυπόθυτα εισιτήρια για να παραστούν στις τελετές για την κηδεία του σπουδαίου πυγμάχου στη γενέτειρά του. Τυπώθηκαν συνολικά 30.000 εισιτήρια και μόνο για την νεκρώσιμη ακολουθία της Παρασκευής διατέθηκαν σχεδόν 15.000 σε μόλις μία ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος είναι συγκινημένος 

«Ήταν ένας θρύλος. Είμαι εδώ για έναν θρύλο. Ο άνθρωπος αυτός είναι ιστορία. Ο μπαμπάς μου μου μιλούσε για αυτόν. Ο Μοχάμεντ Άλι μου έδειξε το δρόμο, γιατί να μη έρθω εγώ τώρα και να του δείξω το σεβασμό μου;», λέει ένας κάτοικος του Λούισβιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μοναδικός άνθρωπος. Διάβασα ότι ήταν αμετανόητα μαύρος και αυτό συνέβαινε σε μια εποχή που ήταν πολύ σκληρό να είσαι κάτι τέτοιο», λέει ένας άλλος κάτοικος.

Στο Λούισβιλ διεξάγεται ήδη το φεστιβάλ με τίτλο «I am Ali». Οι τελετές στην μνήμη του προγραμματίστηκαν για σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή. Η νεκρώσιμη ακολουθία την Παρασκευή θα είναι διαθρησκευτική. 

Την Τετάρτη παιδιά απελευθέρωσαν δεκάδες πεταλούδες. Εμπνεύστηκαν από την ιστορική του φράση: «πετάω σαν πεταλούδα, τσιμπάω σαν μέλισσα».

Σημειώνεται ότι στην κηδεία θα παραστούν προσωπικότητες και ηγέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ενώ επικήδειους θα εκφωνήσουν ο Μπιλ Κλίντον και ο ηθοποιός Μπίλι Κρίσταλ.

Η οικογένεια αρνήθηκε αίτημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και του Ιορδανού βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ να εκφωνήσουν και αυτοί τους δικούς τους επικήδειους.

«Η άρνησή της οικογένειας σχετίζεται με το ότι απλά δεν υπάρχει άλλος χώρος και χρόνος για άλλους επικήδειους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους των δύο ηγετών για την «κατανόηση» τους, λέγοντας ότι η κίνησή τους ήταν «ευγενική».

Πηγή:euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης