Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-0 σκορ την Κυριακή επί του Βόλου στο μεταξύ τους φιλικό ματς που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δύο εβδομάδες πριν το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της «Ένωσης» ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του στο 16′ και στο 22’΄, με τον Μαχαίρα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 61 με σουτ έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός Ροδόλφο Πισάρο μπήκε ως αλλαγή στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 46′. Ο Ματίας Αλμέιδα δοκίμασε σχήματα, παρατάσσοντας δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε 45λεπτο. Οι Ζίνι και Γκαρσία ξεχώρισαν στο α΄ μέρος, ενώ οι Άμραμπατ, Φαν Βέερτ και Πισάρο ήταν οι καλύτεροι του β΄ μέρους.

 

Ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του απέναντι στους «ερυθρόλευκους» της Μαγνησίας, δίνοντας φανέλα βασικού στον Ζίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 16ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία με πλασέ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους νταμπλούχους Ελλάδας μετά από ωραία ασίστ του Ζίνι.

Ο Βόλος στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε πολύ καλά και άγγιξε το γκολ στο 3′ με τον Μύγα. Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει ταχύτητες. Βρήκε ρυθμό και ωραίες συνεργασίες μπροστά με αποτέλεσμα να βρει και δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λιβάι Γκαρσία.

Αρχικά στο 16′ έπειτα από ασιστ του Ζίνι, ενώ έξι λεπτά αργότερα, στο 22′ με ασίστ του Τσούμπερ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε.

Η «Ένωση» άλλαξε όλη την ενδεκάδα της αλλά με κινητήριους μοχλούς από τη μέση και μπροστά τους Άμραμπατ, Πισάρο και Φαν Βέερτ, για να φτάσει στο τρίτο γκολ στο 61′ με τον Μαχαίρα να εκτελεί τον Κόστιτς με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 71′ ο νεοαποκτηθείς Πισάρο, άγγιξε το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Παπαδόπουλο και να χρηστεί σκόρερ στο ανεπίσημο ντεμπούτο του.

 

 

 

Η σύνθεση του Βόλου: Κόστιτς (61’Παπαδόπουλος), Μύγας (76′ Ταχάτος), Κρούζλιακ, Σιέλης (42′ Ασλανίδης), Κίτσος (66′ Λούνα), Τσοκάνης (61′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (76′ Μεταξάς), Τρουιγιέ (76′ Καραγιάννης), Ντέλετιτς (46′ Κόμπα), Μραζ (46′ Άλχο), Μωραΐτης

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γιόνσον, Ζίνι, Τσούμπερ, Γκαρσία

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: Αθανασιάδης, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πισάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης