Νικηφόρο ήταν ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 24’ ο Πέκχαρτ, ενώ στο 47’ ο Μάνταλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Ένωση αγωνίστηκε μπροστά σε περίπου 9.000 φίλους της και μπήκε δυναμικά στον αγώνα. Στο 5’ ο Λαμπρόπουλος με σουτ δοκίμασε τον Ντοναρούμα, ενώ η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 24’. Ο Ντίντακ με σέντρα βρήκε τον Πέκχαρτ, που με το κεφάλι νίκησε τον Ιταλό κίπερ των Αρκάδων και σημείωσε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Χριστοδουλόπουλο στο 34’ και το 38’, τον Γιόχανσον στο 36’ και τον Μάνταλο στο 44’, χωρίς να καταφέρει να σημειώσει το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 47’ ο Μάνταλος με δεξί σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του. Ο Αστέρας είχε το πρώτο του σουτ στο ματς με τον Καλτσά στο 61’, ενώ η ΑΕΚ απάντησε στο 69’ με την εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που πέρασε άουτ.

Στο 80’ ο Γκοντό, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 59’, τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο, με τον Αστέρα να συνεχίζει αναγκαστικά με 10 παίκτες, καθώς ο Ελευθερόπουλος είχε κλείσει τις αλλαγές του. Η ΑΕΚ στο 82’ έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο να περνάει την κάθετη στον Γιόχανσον και τον Σουηδό να αναγκάζει τον Ντοναρούμα σε δύσκολη επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Novasports 2)

Γκολ: 24′ Πέκχαρτ, 47′ Μάνταλος

Κίτρινες κάρτες:
Πέκχαρτ – Μπέρτος

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πατίτο (65′ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Ντοναρούμα, Χαμντανί (71′ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46′ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (58′ Γκοντό).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης