Η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε στο 14’ με τον Δουβίκα, όμως η Ένωση απάντησε με τους Μάνταλο (25’), Τάνκοβιτς (29’, 32’) και Ολιβέιρα (36’ πέναλτι). Για τον Βόλο μείωσε στο 57’ ο Μήτογλου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα «οργιώδες» δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να μετατρέψει τον διαφαινόμενο εφιάλτη, σε… βόλτα στην εξοχή για την ΑΕΚ, που βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Στο 14΄ από λάθος συνεννόηση Κρίστιτσιτς-Νταντσένκο στο κέντρο, ο Νίνης έβγαλε κάθετη στον Δουβίκα ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 και το 9ο εφετινό του γκολ.

Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι η ΑΕΚ ήταν σε θέση να αντιδράσει και μάλιστα τόσο άμεσα και καταιγιστικά. Όμως, το οφείλει εν πολλοίς σε δύο παίκτες, τον Λιβάι Γκαρσία και τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Ο Γκαρσία στο 25΄ με εξαιρετική ενέργεια «ακινητοποίησε» την άμυνα του Βόλου και έβγαλε ασίστ στον Μάνταλο ο οποίος ισοφάρισε. Ακολούθησαν δύο υπέροχα γκολ του Τάνκοβιτς στο 29΄ με άψογο τελείωμα από μεγάλη μπαλιά του Κρίστιτσιτς και στο 32΄ με εκπληκτικό σουτ με φάλτσο από πλάγια θέση. Στο 35΄ ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από τον Τσοκάνη και ο Ολιβέιρα έγραψε το 4-1 από τη βούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φρενήρης ρυθμός της Ένωσης έπεσε στο β΄ ημίχρονο και οι Βολιώτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μήτογλου μετά από παράλληλη μπαλιά του Φεράρι στο 57΄. Στο 87΄ ο Βόλος είχε δοκάρι με τον Δουβίκα κι έτσι έμεινε το 4-2 που δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Πάντως, το γεγονός ότι δέχτηκε εκ νέου δύο γκολ, φτάνοντας συνολικά τα 9 παθητικό στους τελευταίους έξι αγώνες, προβληματίζει σίγουρα τον Χιμένεθ.

ΑΕΚ – Βόλος ΝΠΣ 4-2 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 14′ Δουβίκας (Βόλος), 25′ Μάνταλος (ΑΕΚ), 29′ Τάνκοβιτς (ΑΕΚ). 32′ Τάνκοβιτς (ΑΕΚ), 36′ πεν. Ολιβέιρα (ΑΕΚ), 57′ Μήτογλου (Βόλος)

 

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Νταντσένκο, Κρίστισιτς – Μίλοκ

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο (46′ Λόπες), Μιτάι (81′ Ραντόνια), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (81′ Σιμόες), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (70′ Ανσαριφάρντ).

Βόλος (Άνχελ Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης (90’+2 Σάντσες), Μαρτίνεζ (53′ Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77′ Κρητικός), Νίνης, Περέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης