Η πιο δύσκολη από όλες τις περιπτώσεις που δουλεύει η ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αυτή του Στίβεν Τσούμπερ. Το ενδιαφέρον της Ένωσης είναι υπαρκτό για έναν ποδοσφαιριστή βασικό στην εθνική Ελβετίας, σε πολύ καλή ηλικία (πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 30) που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο, αλλά και ως επιτελικός χαφ. Να κάνει, δηλαδή, τη δουλειά του Πέτρου Μάνταλου και ενδεχομένως να αποτελέσει το διάδοχο του αρχηγού.

Ο Τσούμπερ ανήκει στην Άιντραχτ με την οποία έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Δεν λογίζεται ως βασικός, γι αυτό αναζητά ομάδα που θα του διασφαλίσει αυτό το status, το οποίο ουσιαστικά «κλειδώνει» και τη θέση του στην εθνική. Η ΑΕΚ σίγουρα μπορεί να του δώσει τη φανέλα του βασικού και μάλιστα να την… πάρει σπίτι του, όμως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί πόλο έλξης. Πολλώ δε μάλλον όταν η ενδιαφερόμενη ομάδα δεν αγωνίζεται στις διοργανώσεις της UEFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η υπόθεση Τσούμπερ θα μείνει ανοιχτή μέχρι την τελευταία ώρα της μεταγραφικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης, 31 Αυγούστου. Δεν είναι μεγάλο το διάστημα των πέντε ημερών, όμως αναγκάζει την ΑΕΚ να δεσμευτεί περιμένοντας την απόφαση του Ελβετού, ο οποίος είναι φυσιολογικό να έλθει στην ελληνική Super League μόνο εφόσον εξαντλήσει τις πιθανότητές του για κάτι καλύτερο. Το δίλημμα είναι αν ο «Δικέφαλος» θα τον περιμένει ή αν θα απαιτήσει άμεση απάντηση και σε περίπτωση άρνησης, θα ενεργοποιήσει κάποια από τις άλλες προχωρημένες περιπτώσεις. Γιατί είναι σίγουρο ότι το προσεχές πενθήμερο θα γίνει τουλάχιστον μία μεταγραφική κίνηση.

Στην περσινή Μπουντεσλίγκα ο Τσούμπερ είχε 21 συμμετοχές με την ομάδα της Φρανκφούρτης χωρίς γκολ, αλλά με τρεις ασίστ. Είναι 40 φορές διεθνείς με την εθνική Ελβετίας, καθώς έκανε το ντεμπούτο του σε σχετικά μεγάλη ηλικία (26 χρόνων) κι έχει σκοράρει 8 φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης