Έτοιμος να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ομάδας βρίσκεται εκτός δράσης εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες με θλάση στη γάμπα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τους αγώνες της εθνικής ομάδας με τη Φινλανδία και το Λιχτενστάιν. Η αποθεραπεία του έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί, μετέχει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και θα παίξει το Σάββατο (21/9) εναντίον του Παναιτωλικού. Αν όχι σε όλο το 90λεπτο, σίγουρα θα πάρει χρόνο στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Super League, ώστε να έδει βρει ρυθμό εν όψει ΠΑΟΚ.

Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής (29/9) ίσως επιστρέψει και ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος είχε πιο σοβαρό τραυματισμό (οπίσθιο μηριαίο) από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την 1η Σεπτεμβρίου. Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα έχει κλείσει σχεδόν ένα μήνα απουσίας. Ωστόσο, η εξέλιξη της κατάστασής του έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στο ιατρικό επιτελείο, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και στις 29 Σεπτεμβρίου θα είναι στην αποστολή. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από την ανταπόκρισή του στο ατομικό πρόγραμμα των προσεχών ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά, πάντως, από την ΑΕΚ εκφράζεται απόλυτη ικανοποίηση όσον αφορά την ποσότητα αλλά και το επίπεδο των τραυματισμών. Σε σχέση με άλλες χρονιές, ειδικά τους πρώτους μήνες, τα προβλήματα ήταν συνεχόμενα και οι απουσίες πολλές και σημαντικές. Τώρα, όμως, παρουσιάζεται σημαντική βελτίωση στον τομέα της πρόληψης και της αποκατάστασης κι αυτό αποτυπώνεται στο ιατρικό δελτίο το οποίο περιλαμβάνει ελάχιστα ονόματα από την αρχή της σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης