ΑΕΚ: «Καθαρός» ο έλεγχος στην «Αγια-Σοφιά» - Αρχίζουν εκ νέου τα έργα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 15:00
ΑΕΚ: «Καθαρός» ο έλεγχος στην «Αγια-Σοφιά» - Αρχίζουν εκ νέου τα έργα
Το «πράσινο φως» για την συνέχιση των εργασιών στην «Αγια-Σοφιά» έδωσε την Τετάρτη η Επιθεώρηση Εργασίας, μία εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατο του 60χρονου εργάτη.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, άνθρωποί της επισκέφτηκαν σήμερα το εργοτάξιο στη Νέα Φιλαδέλφεια και έδωσαν εγγράφως το «ΟΚ» πιστοποιώντας πως υπάρχει πλήρης συμμόρφωση της εργολήπτριας εταιρίας με όλες τις διατάξεις για τα μέτρα ασφαλείας.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, χωρίς να διαταχθεί δίωξη για το συμβάν.

Μάλιστα φέρεται να επιβεβαιωνονται οι πληροφορίες ότι βρέθηκε σημείωμα από τον ιατροδικαστή στο χέρι του άτυχου εργάτη στο οποίο όμως, αντίθετα με ό,τι γράφτηκε, δεν επικαλείται κανένα θέμα απόλυσης.

Αυτό που έχει ειπωθεί από την πλευρά της εταιρίας «Ερμώνασσα» είναι ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του συγκεκριμένου εργάτη, ο οποίος ήταν πολύ έμπειρος ηλεκτροσυγκολλητής με συμμετοχή σε σημαντικά και παρόμοια έργα στην Ελλάδα.

H γνωμάτευση των Επιθεωρητών αφήνει ανάμικτα συναισθήματα στους ανθρώπους της εταιρίας, αφού από τη μία είναι δεδομένος ο σεβασμός στη μνήμη του αδικοχαμένου εργάτη, από την άλλη δικαιώνεται η στάση που κράτησαν εξ αρχής.

Αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στο εργοτάξιο, το έργο θα είχε σφραγιστεί για μεγάλο διάστημα όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ακόμα όμως και οι σκαλωσιές στους πυλώνες δεν είναι αυτοσχέδιες της «Ερμώνασσα» αλλά έχουν αγοραστεί και έχουν στηθεί με τις εγγυήσεις μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών που κατασκευάζουν σκαλωσιές στην Ευρώπη.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι τέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των αρχών και όσα είπαν έχουν –με τα τωρινά δεδομένα- επαληθευτεί στο 100%.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 15:13