Διέψευσε η ΠΑΕ ΑΕΚ ότι υπάρχει εμπλοκή στο θέμα της απόκτησης του Μπράιτ Ενομπακάρε, ο οποίος βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στην Ελλάδα. Η απόκτηση του Άγγλου μεσοεπιθετικού έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και αυτό που απέμενε ήταν να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου για να ανακοινωθεί η συμφωνία.

Με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα, η αυλαία ανοίγει στις 3 Αυγούστου και αυτή είναι η ημερομηνία που περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να προσθέσουν στα σχετικά έγγραφα. Από εκεί και πέρα, απομένει να αποφανθούν οι διεθνείς αρχές για το διάστημα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές στη νέα τους ομάδα. Εάν δηλαδή πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου ή την 1η Ιουλίου, όπως ίσχυε προ κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το θέμα των τροφείων, δεν αποτελεί προϋπόθεση η καταβολή τους για ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος χωρίς να δεχτεί πρόταση ανανέωσης από τον σύλλογο στον οποίο ανήκε. Αυτό συνέβη μεταξύ Γουλβς και Ενομπακάρε. Η νομοθεσία της FIFA δίνει το δικαίωμα στις ομάδες που τον «ανέθρεψαν» ποδοσφαιρικά να διεκδικήσουν κάποιο ποσό, το οποίο όμως αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Κυρίως είναι μία πολιτική που εφαρμόζεται για να προστατέψει τους «μικρούς» έναντι των «μεγάλων», να προβλέψει δηλαδή την περίπτωση που ένας παίκτης μένει εσκεμμένα ελεύθερος γιατί έχει κάνει συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με άλλη ομάδα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση του Ενομπακάρε και δύσκολα θα προκύψει κάποια απαίτηση από τον σύλλογο της Premiership.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης