Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν (0-0) το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική της Super League.

Τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη καθώς οι Μπάρκας και Σα επενέβησαν σωτήρια, όποτε τους χρειάστηκαν οι ομάδες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μία περίπτωση (62΄) που ήταν εξουδετερωμένος ο γκολκίπερ της «Ένωσης» στάθηκε τυχερός, καθώς ο Γκιγιέρμε σημάδεψε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o «δικέφαλος» ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Σιμόες στο 87′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά την αποψινή μοιρασιά στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τον Βόλο στην Τούμπα, έχει μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή, προσπερνώντας την ομάδα του Μαρτίνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τους Πειραιώτες, απειλώντας τους στο 3ο λεπτό, όταν Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Μπα και εισήλθε στην περιοχή, με τον Σισέ όμως να τον προλαβαίνει, παραχωρώντας κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα πάντως ο Ολυμπιακός βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Ελ Αραμπί να τροφοδοτεί τον Μασούρα, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε στον αμαρκάριστο Μπουχαλάκη, που έκανε το σουτ, βλέποντας όμως τον Μπάρκα να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. 

Στο πρώτο 15λεπτο το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με το τέμπο να γίνεται αρκετά αργό μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Μαρτίνς έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά να αλλάζουν διαρκώς πλευρές, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, πιέζοντας παράλληλα ψηλά την ΑΕΚ.

Ο Καρέρα δεν έμεινε ευχαριστημένος από το αρχικό του πλάνο κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ολιβέιρα αντί του Σιμάνσκι, με το σύστημα της Ένωσης να αλλάζει από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Ο Λιβάγια από την κορυφή της επίθεσης πέρασε στα αριστερά, ο Μάνταλος τοποθετήθηκε στον άξονα, ο Βέρντε πήρε θέση στα δεξιά, με τον Πορτογάλο να περνάει στην «αιχμή του δόρατος».
 
 
Η ΑΕΚ έδειξε να προσαρμόζεται γρήγορα στην αλλαγή συστήματος και απείλησε με το σουτ του Κρίστισιτς από τον άξονα, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Σα.
 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ένα γυριστό σουτ του Μασούρα (από τα δεξιά) εξουδετερώθηκε από την άμυνα της «Ένωσης», κι έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο δραστήριες στον αγωνιστικό χώρο, με τον ρυθμό να ανοίγει και να δημιουργούνται καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0.

Στο 47ο λεπτό ο Μάνταλος εκτέλεσε συρτά το φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, βλέποντας τον Σα να ενεργεί σωτήρια, διώχνοντας την μπάλα με το δεξί πόδι!

Έξι λεπτά αργότερα ο Μπουχαλάκης έκανε ένα σουτ, αλλά ο Βράνιες έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 54′ μετά από ωραία συνεργασία του Λιβάγια με τον Ολιβέιρα, ο τελευταίος σούταρε, με την μπάλα όμως να περνά πολλά μέτρα άουτ.

 

Ο -ιδιαίτερα κινητικός- Μπουχαλάκης στο 56ο λεπτό δοκίμασε εκ νέου το πόδι του αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 61′ οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 0-1.

Ο Γκιγιέρμε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και λάθος διώξιμο του Βράνιες, έκανε το σουτ, με την μπάλα όμως να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 65ο λεπτό απείλησε με τον Βέρντε, το σουτ του οποίου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, πέρασε πάνω από την εστία του Σα.

Στο 67ο λεπτό ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Λοβέρα στο παιχνίδι αντί του Μασούρα, σε μία προσπάθεια να φρεσκάρει τα άκρα του, ενώ η επόμενη κίνηση στην προπονητική «σκακιέρα» έγινε από τον Καρέρα, ο οποίος στο 77′ έβαλε στο ματς τον Αλμπάνη στη θέση του Βέρντε.

Στο 80ο λεπτό σήμανε συναγερμός στα καρέ του Ολυμπιακού, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Βράνιες πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο κίνδυνος πέρασε για τους φιλοξενούμενους γρήγορα, καθώς η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καμαρά έδωσε τη θέση του στον Σουντανί, καθώς ο Μαρτίνς ήθελε να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή των Πειραιωτών.

Στο 84′ ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Σιμόες αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σλοβένο διαιτητή για το μαρκάρισμά του στον Βαλμπουενά.

Στο 89ο ο Λιβάγια αποσύρθηκε στον πάγκο με τον Σβάρνα να περνάει στο ματς, ενώ στο 90′ ο Φορτούνης πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Βαλμπουενά.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον την ευκαιρία να προσπεράσει τους Πειραιώτες αν επικρατήσει τη Δευτέρα του Βόλου στην Τούμπα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

Κίτρινες:  Μασούρας (Ολυμπιακός), Σιμόες (AEK)
 

Κόκκινες: 87′ Σιμόες (ΑΕΚ)

Δοκάρια: 61′ Γκιγιέρμε (Ολυμπιακός)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάλης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (31΄ Ολιβέιρα), Βέρντε (77΄ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάγια (89΄ Σβάρνας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά (83΄ Σουντανί), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (67΄ Λοβέρα), Βαλμπουενά (90΄ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Η ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ:

 

Οι διευθυντές επικοινωνίας των δύο ομάδων, οι Ανδρέας Δημάτος και Νίκος Γαβαλάς

H φίλαθλος του Ολυμπιακού, Τόνια θα παρακολουθήσει το παιχνίδι μαζί με τη Μυρτώ, όπως συνέβη και στο ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη

Ο Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς

Η οθόνη του Video Assistant Referee

Η άφιξη του πούλμαν του Ολυμπιακού:

 

Η άφιξη του πούλμαν της ΑΕΚ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης