Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ντιέγκο Μπουονανότε φέρει η δεύτερη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα η οποία μάλιστα επιτεύχθηκε με ανατροπή.

Ο Αργεντινός άσος ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη με ανατροπή των «κιτρινόμαυρων» με 3-1 σκορ επί του «Άγιαξ» της Ηπείρου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο γκολ που δέχτηκε η «Ένωση» στο φετινό πρωτάθλημα ήρθε διά… ποδός Ακόστα, ο οποίος στο 20ο λεπτό παραβίασε την εστία του Μπαρόχα, ανοίγοντας το σκορ για τους Ηπειρώτες.

Στη συνέχεια πάντως ανέλαβε δράση ο νεοαποκτηθείς άσος του δικέφαλου, ο οποίος στο 35′ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς.

Στο 44′ ωστόσο «χτύπησε» εκ νέου κάνοντας μόνος του την ολική ανατροπή για την ομάδα του, με τον Βάργκας στο 87′ να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, λόγω των αποβολών των Μιχαήλ και Τζημόπουλου.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν κινητική στα πρώτα λεπτά του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες ευκαιρίες στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο το αξιόμαχο συγκρότημα του Πετράκη αμυνόταν μαζικά και ο Βελλίδης δεν απειλούνταν, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΣ… ξεθάρρευε ολοένα και περισσότερο και ο Ακόστα, αφου νωρίτερα είχε ρίξει μία… προειδοποιητική βολή, βρήκε δίχτα στο 19′, παραβιάζοντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα την εστία της Ένωσης.

Εν συνεχεία πάντως ανέλαβε δράση για την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο μικρός στο δέμας αλλα θαυματουργός άσος στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός πήρε την ομάδα του στις πλάτες του και έκανε μόνος του την ολική ανατροπή για το συγκρότημα του Δέλλα.

Στο 34΄ ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν «χόρεψε» ανάμεσα σε Τζημόπουλο και Μπέριο, και ανατράπηκε από τον τελευταίο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, σε κλασική «λάτιν» κίνηση, «άδειασε» τον Τζημόπουλο με εξαιρετική αλλαγή κατεύθυνσης και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία των Βελίδη, γράφοντας το 2-1.

Όπως είναι φυσικό οι οπαδοί της Ενωσης έκαναν το όνομά του σύνθημα, το standing ovation τη στιγμή της αλλαγής του με τον Βάργκας ήταν καθολικό, με τον παίκτη να δείχνει ότι θα προσφέρει στην ΑΕΚ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγωνα ο ΠΑΣ «στρίμωξε» την ΑΕΚ και για ένα δεκάλεπτο έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Δέλλα.

Εντούτοις, ένα αχρείαστο φάουλ του Αλέξη Μιχαήλ στον Βάργκας, προκάλεσε την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του αρχηγού στο 74΄ και των τέλος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για ισοφάριση.

Λίγα λεπτά αργότερα, το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 25.000 φίλων της ΑΕΚ ήταν αφιερωμένο στον Πέτρο Μάνταλο, που επανεμφανίστηκε έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 80΄ ο Τζημόπουλος τού έκανε σκληρό τάκλινγκ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν εν συνεχεία λευκή πετσέτα και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ρόναλντ Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, για τη “μαύρη” επέτειο 93 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

AEK-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Γκολ: 35′ πεν., 44′ Μπουονανότε, 87′ Bάργκας 20′ Aκόστα

Κίτρινες: Στρούνα (ΠΑΣ), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος

Κόκκινες: 74′ Μιχαήλ (ΠΑΣ),  80′ Tζημόπουλος (ΠΑΣ)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (78′ Μάνταλος), Μπουονανότε (63′ Βάργκας), Πλατέλλας, Κρισάντους (57′ Αραβίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81΄ Κοζορώνης), Ιλιτς (46΄ Γιάκος), Μανιάς (67΄ Φερφελής) Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης