Στη θέση του ιστορικού «Νίκος Γκούμας» δεν ορθώνεται απλώς ένα νέο γήπεδο. Κατασκευάζεται ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, που θα αποτελέσει το «γενικό αρχηγείο» της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρόσφατες φωτογραφίες από τα δύο κτίρια που βρίσκονται βόρεια και νότια της «Αγιάς Σοφιάς» και αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος του έργου. Όπως φαίνεται, ο σκελετός είναι ήδη έτοιμος τόσο στο μεγαλύτερο κτίριο, 4000τμ, που βρίσκεται μπροστά από την παλιά «σκεπαστή», όσο και σε αυτό των 2000τμ πίσω από την παλιά «Θύρα 21» με θέα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Το πρώτο θα στεγάσει τα εκθέματα των Μουσείων Προσφυγικού Ελληνισμού και Ιστορίας της ΑΕΚ καθώς και όλους τους εμπορικούς χώρους του νέου γηπέδου, καφετέρια, εστιατόριο, το επίσημο κατάστημα του συλλόγου. Στο δεύτερο θα μεταφερθούν τα γραφεία της ΠΑΕ, που σήμερα βρίσκονται στην οδό Ολύμπου, ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του ΟΑΚΑ. Οι εργασίες στο εσωτερικό των κτιρίων θα αρχίσουν άμεσα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2021. Μάλιστα οι άνθρωποι της ΑΕΚ αντιλαμβανόμενοι την τεράστια συμβολική σημασία που έχει το μεγάλο κτίριο, αποφάσισαν να του δώσουν όνομα, το οποίο θα αποφασίσουν οι φίλοι της ομάδας, σε σχετική καμπάνια που θα ξεκινήσει σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίσεις δόθηκαν για την πτυσσόμενη εξέδρα της «Αγιάς Σοφιάς». Δεν αλλάζει κάτι στη χωρητικότητα του γηπέδου και η κατασκευή της δεν σχετίζεται με τη διεξαγωγή των αγώνων. Απλώς είναι ένα κομμάτι κερκίδας που θα σηκώνεται ώστε να περνούν από εκεί τα μηχανήματα για την προστασία και τη συντήρηση του χλοοτάπητα. Έχουν ήδη παραγγελθεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για τον χλοοτάπητα της Νέας Φιλαδέλφειας, ειδικά καλύμματα και οι τελευταίας τεχνολογίας λάμπες συντήρησης που αντικαθιστούν τον ηλιακό φωτισμό.

Παράλληλα με την «Αγιά Σοφιά», εντός του 2021 θα «τρέξουν» και τα έργα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, με την επέκταση και την κατασκευή νέου αυτόνομου γηπέδου, χωρητικότητας 5.000 θεατών. Στόχος είναι μέσα στις επόμενες 365 ημέρες να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών της ΑΕΚ με γήπεδο, ολοκληρωμένο προπονητικό και ιδιόκτητα γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση της ΠΑΕ στα Social Media σχετικά με τα δύο νέα κτίρια:

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο ξεχωριστών ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, ταυτόχρονα με το νέο μας σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, σηματοδοτεί μία νέα εντελώς ξεχωριστή πραγματικότητα για την ΠΑΕ ΑΕΚ!

Και αυτό γιατί πρόκειται για δύο -εκτός του γηπέδου- κτίρια συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ., που θα αποτελούν σημαντικά και καινούργια -για πρώτη φορά στην ιστορία της- περιουσιακά στοιχεία της κιτρινόμαυρης εταιρίας.

Το πρώτο (πάνω φωτό) και μεγαλύτερο στο νότιο πέταλο, πίσω από την παλιά σκεπαστή, 4.000 τ.μ. (θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα αυτόνομο εμπορικό κέντρο) είναι αυτό που θα στεγάσει τα δύο μουσεία (του Προσφυγικού Ελληνισμού και της ιστορίας της ΑΕΚ), το εστιατόριο, το νέο υπερσύγχρονο AEK shop και όλες τις υπόλοιπες χρήσεις του γηπέδου.

Το δεύτερο (κάτω φωτό) στην… πλάτη του γηπέδου, στο πέταλο της Θύρας 21 με θέα στο πανέμορφο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, 2.000 τ.μ. θα είναι αυτό που θα στεγάσει τα νέα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μία ομάδα της προσφυγιάς, που ρίζωσε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας από το 1930, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αποκτήσει ιδιόκτητα γραφεία και μάλιστα όχι σε κάποιο κτίριο του Λεκανοπεδίου, αλλά εντός της ιστορικής της έδρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης