Τη 13η μεταγραφή της για το καλοκαίρι του 2021 οριστικοποίησε σήμερα η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Λάζαρου Ρότα ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ, με την οποία είχε μια «γεμάτη» σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ επιστρέφει στην Ελλάδα για να κάνει ντεμπούτο στη Super League, αφού έφυγε για το εξωτερικό σε ηλικία 20 ετών, έχοντας αγωνιστεί μόνο στις ακαδημίες του Ηρακλή, χωρίς να προλάβει να εμφανιστεί στην πρώτη ομάδα. Ο δύο φορές διεθνής Ρότα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και πήρε το νούμερο 12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Ρότα. Ο διεθνής Έλληνας δεξιός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2024 και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 12.

Ο Λάζαρος Ρότα γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1997 στην Κατερίνη. ‘Αρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο του 2018 υπέγραψε στην ΦΚ Σλάβοϊ Τρεμπίσοφ, με την οποία πραγματοποίησε 12 συμμετοχές στην δεύτερη κατηγορία της Σλοβακίας (1 γκολ και 1 ασίστ) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος πήρε μεταγραφή στην ΜΦΚ Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, με την οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Συνολικά αγωνίστηκε με τη φανέλα της σε 48 παιχνίδια (3 γκολ, 4 ασίστ), πριν η Φορτούνα Σιτάρντ προχωρήσει στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2020. Στην Ολλανδία πραγματοποίησε συνολικά 33 εμφανίσεις και έμεινε ελεύθερος λίγο πριν την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφής περιόδου του 2021.

Ο Ρότα κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2020 για τον αγώνα του Nations League απέναντι στη Σλοβενία, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους στο παιχνίδι απέναντι στη Μολδαβία (2-0). Ένα μήνα αργότερα αγωνίστηκε και στο φιλικό με την Κύπρο (2-1).

Λάζαρε, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης