Η ΑΕΚ επικράτησε με το ευρύ 4-1 του αποδεκατισμένου Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πέρασε μόνη στη δεύτερη θέση. Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Ολιβέιρα στο 24’, ενώ στο 29’ ο Μπρούνο Γκάμα ισοφάρισε. Ο Ολιβέιρα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ σημείωσε το 2-1, ενώ γκολ σημείωσαν και οι Σιμόες (62’) και Σιμάνσκι (84’). Οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση με 14 ποδοσφαιριστές λόγω των αποδεσμεύσεων.  

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 14′, με τον Μάρκο Λιβάγια να αστοχεί δοκιμάζοντας έξω από την περιοχή. Έξι λεπτά αργότερα, αυτό του Βέρντε βρήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα, όμως ο Ισπανός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο συρτό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 24ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Άρης ισοφάρισε με ένα άκρως τυχερό γκολ. Ο Μπρούνο Γκάμα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα για το 1-1.

Η Ένωση έχασε τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες στο τρίλεπτο 42′-44′, με τον Κουέστα να λέει «όχι» σε Πέτρο Μάνταλο, Στράτο Σβάρνα και Νέναντ Κρίστισιτς, ενώ μια κεφαλιά του Μάνταλου δε βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο τελευταίος βρήκε δίχτυα με προβολή, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στην ανάπαυλα.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κουέστα να σταματάει την υπέροχη ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα στο 47′. Στο 52′ και σε αντεπίθεση, ωστόσο, ο Μάνταλος βρήκε όμορφα τον Ολιβέιρα, που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κουέστα για το 1-2. Η εκπληκτική μπαλιά του Κρίστιτσιτς έβγαλε τετ α τετ τον Βέρντε με τον τερματοφύλακα του Άρη, όμως το τελείωμα του Ιταλού ήταν κάκιστο στο 60′. Δύο λεπτά αργότερα, η τύχη… επέστρεψε στο πλευρό της ΑΕΚ, καθώς στο σουτ του Αντρέ Σιμόες η μπάλα βρήκε στον Λούκας Σάσα και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους μεν να μην μπορούν και τους δε να μη θέλουν. Ωστόσο, από σέντρα-σουτ του Παουλίνιο στο 84′, ο Νταμιάν Σιμάνσκι έβαλε το πόδι για το τελικό 4-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς, ξέφυγε με δύο από τον ΠΑΟΚ στη μάχη της δεύτερης θέσης κι άφησε τον Άρη να παλεύει με τα πολλά προβλήματά του.  

Άρης – ΑΕΚ 1-4 (Novasports 2)

Γκολ: 24′ Ολιβέιρα (ΑΕΚ), 29′ Μπρούνο Γκάμα (Άρης), 52′ Ολιβέιρα (ΑΕΚ), 62′ Σιμόες (ΑΕΚ), 84′ Σιμάνσκι (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Ματίγια – Παουλίνιο, Λόπες

Κόκκινες κάρτες:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (77′ Μπακουτσής), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Παουλίνιο, Σιμόες (81′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73′ Αραούχο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης